Analitičar uoči OI-ja izdvojio 12 rukometaša: "Hrvatska napokon ima vrhunskog pivota"

Foto: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL

USUSRET Olimpijskim igrama danski rukometni analitičar Rasmus Boysen, nekad profesionalni rukometaš, izdvojio je po jednog igrača iz svake reprezentacije za kojeg smatra da ga treba pratiti na nadolazećem turniru. Na njegovom popisu našla su se dva rukometaša, od kojih jedan ne igra za Hrvatsku.

"Hrvatska napokon opet ima vrhunskog pivota"

Iz Hrvatske je Boysen odabrao 24-godišnjeg pivota Verona Načinovića, koji je ovog ljeta dogovorio transfer iz Montpelliera u Kiel. "Hrvatska napokon opet ima vrhunskog pivota s vještinama i u obrani i u napadu, kao i u kontri. Načinović je puno napredovao u zadnjih par sezona, a na olimpijskom turniru sa samo 14 igrača bit će još važniji za funkcioniranje hrvatske slagalice", napisao je Danac.

Hrvat je iznenađenje na njemačkom popisu

Boysen je iz Njemačke odabrao Marka Grgića, 20-godišnjeg lijevog vanjskog čiji je otac Danijel bio hrvatski reprezentativac. "Prije godinu dana nikad nije zaigrao u Bundesligi i prije četiri mjeseca nikad nije nastupio za reprezentaciju. Grgić je munjevito osvojio Njemačku i iznenađenje je u momčadi Alfreda Gislasona. Visoki lijevi vanjski sa snagom, dobrim udarcem i sjajnim rukometnim mozgom bit će vrlo zanimljiv za praćenje", naglasio je Boysen.

Podsjetimo, Hrvatska i Njemačka igrat će jedna protiv druge u skupini u kojoj se još nalaze Švedska, Španjolska, Slovenija i Japan. Prve četiri momčadi izborit će mjesto u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.