Rumunji se u Split dolaze braniti s lošom obranom

RUMUNJI strahuju od paklene atmosfere na Poljudu uoči uzvratnog dvoboja Hajduka i bukureštanskog Dinama u 3. kolu kvalifikacija za Europa ligu.

"Dinamo će se za prolaz boriti pred 33 tisuće Hrvata koji su uvjereni da mogu preokrenuti rezultat iz prve utakmice", pišu rumunjski mediji u najavi utakmice s Hajdukom. Rumunji računaju da će samo 300 njihovih navijača doći u Split, a njihovo će navijanje biti zaglušeno grlima desetaka tisuća hrvatskih navijača.

"Cilj je ne primiti pogodak"

"Stanje u obrani je zabrinjavajuće uoči uzvrata s Hajdukom", pišu rumunjski mediji nakon što je Dinamo u prijateljskom susretu primio tri gola od amaterske momčadi, ali na kraju pobijedio sa 5:3. Očito je da postoje veliki problemi u obrani rumunjske momčadi, ali zato barem nemaju problema s realizacijom.

"Glavni cilj nam je ne primiti pogodak. Koncentrirat ćemo se na obranu, iako se ne mislimo braniti cijelu utakmicu. Mi ne znamo kako igrati na 0:0", najavio je trener Andone taktiku uoči odlaska u Split.

Lazio želi Torjea, Pulhac nakon Hajduka u Španjolsku

Osim taktičkih problema, trener kluba iz Bukurešta ima problema i s odlascima. Nekoliko igrača je traženo na europskom tržištu. Ponude stižu za Torjea, a momčad napušta Cristian Pulhac.

Dinamo je odbio ponudu Lazija od 3 milijuna eura za Gabriela Torjea, ponajboljeg mladog igrača i velikog talenta rumunjskog nogometa. Često ga nazivaju i "rumunjskim Messijem".

"Najbolji napadač protiv kojeg sam igrao je Messi. Torje se može mjeriti s njim, ima dobru brzinu i tehniku, a protivnici ga ne mogu zaustaviti", kaže strijelac pogotka protiv Hajduka Garat.

Lijevi bočni Cristian Pulhac prešao je iz Dinama Bukurešt u španjolski Hercules za 300 000 eura. Ugovor je popisan na tri godine, a posljednju utakmicu odigrat će upravo protiv Hajduka na Poljudu. Hoće li se od publike oprostiti pobjedom ili porazom? "Da nije utakmice s Hajdukom, Pulhac bi već davno otišao", poručili su iz kluba, a kao zamjenu za njega planiraju dovesti Urugvajca Gonzala Godoya iz Montevidea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.