Rusi kupili igrača za 4 milijuna eura i poslali ga besplatno u Crvenu zvezdu

Foto: EPA

SLOVENSKI reprezentativac Vanja Drkušić (24) će uskoro postati novi igrač Crvene zvezde, javljaju ruski mediji. Stoper s 11 nastupa za izabranu vrstu Slovenije ima iza sebe zapažen nastup na Europskom prvenstvu, gdje je momčad izbornika Matjaža Keka došla do osmine finala, a Drkušić je odigrao svaku dostupnu minutu.

Radi se o jednom jako čudnom transferu, odnosno posudbi s mogućnošću otkupa. Naime, Drkušić je do prekjučer, 13. kolovoza, bio igrač ruskog Sočija u koji je došao u siječnju 2022. godine iz slovenskog Brava u transferu vrijednom 120.000 eura. Za ruski klub od tada je odigrao 66 utakmica i zabio četiri pogotka.

Zenit ga je kupio za 4 milijuna eura i plaćat će da igra za Crvenu zvezdu

Prije dva dana ga je kupio aktualni ruski prvak Zenit za odštetu od četiri milijuna eura te je Drkušić potpisao ugovor do ljeta 2029. godine po kojem će zarađivati 1.2 milijuna eura po sezoni. Prema pisanju ruskih medija, Zenit će sada Drkušića posuditi Crvenoj zvezdi, a prvak Srbije će imati mogućnost otkupa. No to nije sve, nego će Zenit u potpunosti plaćati njegov ugovor dok je Crvenoj zvezdi.

Jasno je da se ovdje radi o vezi preko generalnog sponzora oba kluba, a to je ruski naftni gigant Gazprom. Ova kompanija je sponzor Crvene zvezde još od 2010. godine, a ove godine su produžili ugovor za još tri godine po kojem će prvak Srbije dobivati čak osam milijuna eura godišnje. To su nezamislive sponzorske brojke za bilo koji klub u ovoj regiji.

Izvan sponzorskog novca, Rusi su očito i na ovaj način pojačali financiranje Crvene zvezde koja je Drkušića htjela kupiti od Sočija još u siječnju, ali nisu mogli završiti taj posao pa je to njihov partner odradio umjesto njih. Zenit je prošlog ljeta od Crvene zvezde također kupio stopera Strahinju Erakovića za osam milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.