Rusi se namučili s Nijemcima, u finalu ih čekaju Česi

U FINALU SP-a u Njemačkoj snage će odmjeriti hokejaši Češke i Rusije. Prvo su Česi izborili finale pobjedom nad Švedskom na penale 3:2, a potom su isto učinili i Rusi, ali u regularnom dijelu slavljem nad Nijemcima 2:1.

Rusija je u polufinalni dvoboj s domaćinom Njemačkom u Kölnu ušla kao veliki favorit, ali se za slavlje morala dobro pomučiti svih 60 minuta.

Najzaslužniji za slavlje Rusa su zvijezde NHL momčadi Pittburgh Penguinsa i Detroit Red Wingsa, Jevgenij Malkin i Pavel Dacjuk, koji su se upisali u strijelce, kao i vratar Vasilij Košečkin (Lada Togliatti) koji je zaustavio 26 udara prema vratima.

Njemački kapetan Marcel Goc zabio je za 1:0 vodstvo Njemačke u 16. minuti prve trećine na radost domaće publike, a Malkin je izjednačio u 12. minuti druge trećine (na asist Ilje Kovaljčuka).

Odlučujući gol za slavlje Rusije Dacjuk je zabio minutu i 50 sekundi prije kraja utakmice. Kao i Malkinu, bio mu je to peti gol na natjecanju.

U finalu protiv Češke Rusija će loviti svoj četvrti uzastopni naslov svjetskog prvaka, dok će Njemačka protiv Švedske loviti svoju prvu medalju nakon 1953. godine.

Ubijen maloljetni ruski navijač

U neredima koji su u Moskvi nastali nakon završetka TV prijenosa polufinalne utakmice hokejaškog SP-a između Rusije i Njemačke (pobjeda Rusa 2:1) život je izgubila jedna maloljetna osoba, a više ih je ranjeno.

Nemila scena dogodila su se u jednom kafiću, a točan razlog koji je do nje doveo još je uvijek nepoznat.

Poznato je, ipak, da je smrtno stradao 17-godišnji dječak, i to od petnaestak ubodnih rana nožem. Preminuo je na putu do bolnice.

Nekoliko je ljudi uhićeno.

SP u hokeju na ledu, polufinale:

Češka - Švedska 3:2, na penale (1:1, 0:1, 1:0)

Njemačka – Rusija 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.