Sabaljenka osvojila Wuhan

Foto: EPA

BJELORUSKINJA Arina Sabaljenka (26) pobjednica je teniskog turnira WTA serije 1000 u kineskom Wuhanu, čiji je nagradni fond 3 milijuna eura. Druga igračica svijeta je u finalu nakon dva sata i 36 minuta svladala Kineskinju Zheng Qinwen (22) sa 6:3, 5:7, 6:3.

Sabaljenka je u polufinalu nakon velikog preokreta svladala Amerikanku Coco Gauff, dok je Zheng, inače sedma igračica svijeta, u dva seta bila bolja od svoje sunarodnjakinje Wang Xinyu. Sabaljenka je osvojila četvrtu ovogodišnju lovoriku, a ukupno 17. u karijeri. Bjeloruskinja očito jako voli Wuhan jer je ondje slavila 2018. i 2019. Ove je godine bila najbolja na još dva Grand Slam turnira, Australian Openu i US Openu, a osvojila je i turnir u Cincinnatiju.

Ova godina je također vrlo uspješna za 22-godišnju Zheng. Kineskinja je osvojila zlatnu medalju i postigla uspjeh karijere na Olimpijskim igrama u Parizu, a pobijedila je i na zemlji u Palermu i ponovila prošlogodišnji uspjeh. Ukupno nakon današnjeg finalnog poraza ostaje s tri lovorike na WTA Touru.

Cup Tree provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.