Sahiti se objavom na Instagramu oprostio od Hajduka: Svaka mi čast

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

EMIR SAHITI (25) otišao je jučer iz Hajduka i postao novi igrač njemačkog drugoligaša HSV-a. Transfer je vrijedan 1.2 milijuna eura, od čega 20% pripada njegovom bivšem klubu Rabotničkom iz Sjeverne Makedonije. Hajduk dobiva i pravo na 15-20 posto iznosa budućeg Sahitijevog transfera.

Otkako je 2018. godine došao u Hajduk, Sahiti je za prvu momčad odigrao 121 utakmicu, zabio 18 i asistirao za 16 pogodaka te dvaput osvojio SuperSport Hrvatski kup. Ugovor sa Splićanima trajao mu je do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 2.3 milijuna eura.

Pregovori o odlasku Sahitija trajali su nekoliko dana. HSV ga je želio dovesti na posudbu s pravom otkupa, a Hajduku ta opcija nikako nije odgovarala jer Bijelima treba novac za funkcioniranje kluba. Hajduk je navodno tražio tri milijuna eura, ali HSV nije bio voljan ići ni blizu tog iznosa, pa su se na kraju našli na sredini između posudbe i odštetnog zahtjeva koji je Hajduk postavio.

"Uvijek ću žaliti što nismo osvojili prvenstvo"

Sahiti se dan nakon odlaska iz kluba oprostio od Hajduka i navijača objavom na Instagramu: "U Hajduk sam došao 2018. godine. Znao sam da dolazim u veliki klub, ali sam tek u godinama koje sam proveo u klubu shvatio koliko je velik, a posebno nakon osvajanja prvog kupa kojeg ću uvijek pamtiti. Žao mi jer nismo osvojili prvenstvo, uvijek ću žaliti zbog toga.

Želim biti iskren i reći da je nakon svih godina ipak došlo vrijeme da se profesionalno rastanemo. U srcu se nećemo rastati nikada i u meni će Hajduk uvijek imati najvećeg navijača. Hvala navijačima za podršku koju su nam davali kroz sve godine koje sam proveo u Hajduku. Hvala djelatnicima u klubu za lijepih zajedničkih šest godina. Hvala mojim suigračima za sve na terenu i izvan njega. Za vas imam samo jednu poruku: 'svaka mi čast' 😁. Samo jednu želju imam.... 🏆"

"Svaka mi čast" je interna zafrkancija u momčadi. koja je nastala kada je prilikom jednog intervjua nakon utakmice htio pohvaliti momčad, ali je umjesto "svaka im čast" rekao "svaka mi čast". Kasnije je to radio namjerno kako bi nasmijao suigrače. U komentarima su mu sreću poželjeli, između ostalih, Ivan Rakitić, Josip Juranović i Filip Krovinović

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.