Sammir i Mandžukić u jednoj utakmici pretpretkola napravili više nego u pola godine



ZAJECOV Dinamo igra mnogo bolje od Jurčićevog, ali s obranom koja se predstavila protiv nižerazrednog Kopra, nema što tražiti dalje od Šentilja.

Lijepo je vidjeti igru fokusiranu prema naprijed uz sastav koji nije ništa bolji ili pojačan u odnosu na prošlosezonski i da se protivniku nameće stil igre koja se odlikuje brzim prijenosom lopte.

Istinu govoreći, ono što je Dinamo pokazivao od veljače do svibnja bilo je tako da se nakon toga čovjek oduševi kad pogleda dupli pas ili povratnu loptu, pa se ne bi trebalo zaletavati u pohvalama, naročito zbog toga što je s druge strane stajao protivnik čije vedete bi zbog poodmakle dobi bile izbačene i iz Ancelottijevog Milana.

Chago "čuva" Bišćana i Mesarića


U prvih desetak minuta Dinamo se nije mogao sastati s loptom, a Zajec je vjerojatno već uvježbavao nastup pred novinarima s "nogama olovnim od priprema", "tvrdoćom", "rovitošću" i svim ostalim frazetinama kojima nogometaši pribjegavaju kako bi opisali posrtaje u ranoj fazi natjecateljske sezone dok su slovenci duplim pasom na rubu šesnaesterca izigrali Bišćana i Butinu

Nakon vodstva Slovenaca, Dinamo je upao u rupu koju limitirani gosti nisu znali iskoristiti i koju je Zajec pokušao pokrpati na način koji najslikovitije govori u kakvom je stanju Dinamova obrana i koliko Zajec vjeruje čovjeku kojeg se prije desetak godina tituliralo njegovim nasljednikom - Bišćanu je dodijelio čuvara! Mathias Chago nije bio "korektor veznog reda" nego je do Slepičkinog gola pazio na suigrača iz obrane svaki put kada su gosti imali loptu.

Etto u prvom dijelu nije postojao za razliku od "briljantne" partije koje je u ovo vrijeme prošle godine pružao kod Pjunika. Koliko je Dinamo loše izgledao u tim trenucima, najbolje govori podatak da je najborbeniji bio Sammir.

Sammir igrao za sebe i Badelja, Mandžukić za publiku ljubio grb, a nadao se menadžerima


Sve to uvjetovalo je da je zbog stajanja obrane u Butininom krilu i igranja s petoricom otraga, Dinamo bio razvučen s velikim rupama između linija. Međutim, Koper je mnogo lošiji i od neuigranog i nedovoljno ekipiranog Dinama, pa je deset minuta prije kraja poluvremena krenuo s krađom vremena.

Dinamo tada prihvaća pruženu ruku i potpuno preuzima kontrolu meča koju do kraja nije ispuštao. U drugom dijelu su konačno krenuli i bokovi, naročito do tada zakočeni Etto, a Chago je povezivao linije kada je već Badelj pokazao da je van forme; bio je prespor, nije kvalitetno asistirao Chagi, a izostala su i njegova proigravanja.

Etto se ipak mora pokazati protiv jačih protivnika, jer dok se Cufreovim povratkom može začeptiti lijevi, otvoreno ostaje pitanje desnog beka, uz realnu nadu da ovakav par centralnih braniča nećemo gledati protiv jačih suparnika, naročito u europskim utakmicama.

Ogroman plus je konačna aktivacija Sammira, ali i kod njega se ne treba slaviti prije vremena jer otkad je u Dinamu, on se i pali samo na (neke) europske utakmice, a lijepo je bilo vidjeti i Chagu u izdanju u kakvog ga se čeka sve ove ozljedama prošarane godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.