LIGE PETICE

"Samoubojstvo Cagliarija": Vodili 2:0, a onda im je golman šakom opalio rivala

Foto: EPA

"HARAKIRI." Tako je Gazzetta dello Sport nazvala nevjerojatno autodestruktivnu završnicu utakmice koju je Cagliari odigrao kod Leccea (2:2) u 12. kolu Serie A.

Meč u Lecceu trebao se igrati jučer, ali je zbog kiše odgođen za dan kasnije. Ovosezonska senzacija Serie A na gostovanju kod davljenika bila je na putu da poboljša mjesto u zoni Lige prvaka, jer Cagliari je golovima Joaa Pedra iz penala u 30. i Radje Nainggolana u 67. minuti vodio 2:0.

Veliku prednost imao je do 81. minute, kada je igrač gostiju Fabrizio Cacciatore skrivio jedanaesterac tako što je rukom obranio udarac La Mantije te tako dobio i crveni karton. Gianluca Lapadula iz penala je smanjio na 1:2 i požurio uzeti loptu iz mreže Robina Olsena.

Ali vratar Cagliarija na to ga je udario šakom u glavu. Lapadula mu je vratio, a sudac Maurizio Mariani obojici je pokazao crveni karton.

Naravno, ovo je teže pogodilo goste, koji su ostali s ukupno devetoricom i bez prvog golmana, pa je Marco Calderoni u prvoj od sedam minuta sudačke nadoknade postavio konačnih 2:2.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.