Samouvjereni Rothwell: Werduma mogu svladati i u parteru

Foto: Hina

BEN ROTHWELL već neko vrijeme pokazuje kako je ozbiljna prijetnja u teškoj kategoriji. Njegov cilj je jasan, a to je teškaški pojas koji se trenutno nalazi u vlasništvu jiu-jitsu majstora Fabricija Werduma. U jedom od svojih posljednjih razgovora s medijima “Big Ben” je usporedio svoj jiu-jitsu s onim kojeg posjeduje aktualni prvak.

“Ovaj sport me je naučio kako je sve moguće. Tako sport funkcionira i ja ću dati sve od sebe kako bi se pripremio na sve. Moje jiu-jitsu vještine se razvijaju već 16 godina. Imam prepun arsenal oružja, spreman sam boriti i s leđa i s gornje pozicije. To me čini toliko samouvjerenim. Znam kako mogu pobijediti bez obzira na to gdje se borba bude odvijala. Ne mogu vam ni opisati koliko različitih zahvata mogu primijeniti tijekom borbe i to me čini izrazito opasnim. Ako Werdum želi, ja sam se spreman leći na leđa i pustiti ga da dođe na mene. Jako sam samouvjeren da ga mogu prisiliti na predaju. Ako ikad dođe do naše borbe, zapamtite što sam rekao“, izjavio je Rothwell.

Prije potencijalnog susreta i Rothwell i Werdum ispred sebe imaju izrazito velike izazove. Dok će se Amerikanac za nešto manje od mjesec dana susresti s Juniorom dos Santosom na UFC-ovom Fight Nightu u Zagrebu, aktualni prvak će po prvi put braniti pojas u meču sa Stipom Miočićem na UFC-u 198 koji nas očekuje 14. svibnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.