Sandra Elkasević je sedmi put zaredom europska prvakinja u bacanju diska

Foto: Profimedia

SANDRA ELKASEVIĆ (33) osvojila je zlato u bacanju diska na atletskom Europskom prvenstvu koje se održava u Rimu. Sandra, koja se udala za dugogodišnjeg partnera i trenera pa više ne nosi prezime Perković, tako je nastavila dominaciju na europskom kontinentu upisavši se u povijest kao prva atletičarka koja je u istoj disciplini osvojila čak sedam uzastopnih zlata. 

Elkasević je sjajno otvorila finale bacivši disk 67.04 metara, što je njezin najbolji rezultat ove sezone. Do Rima je najdalje bacila koncem svibnju u Oslu, i to 66.48 metara. Nakon toga njezino prvo mjesto nitko nije uspio ugroziti.

Srebro je osvojila Nizozemka Jorinde van Klinken, koja je u zadnjoj seriji bacila 65.99 metara preskočivši Portugalku Lilianu Ca, kojoj je sa 64.53 metra pripala bronca. U finalu je nastupila i druga hrvatska predstavnica, Marija Tolj, koja je bacila disk 61.42 metara i tako osvojila deveto mjesto.

Povijesni uspjeh Sandre Elkasević

Nijedna druga atletičarka nema više od četiri europska zlata u jednoj disciplini. Merita Koch je pod zastavom DDR-a osvojila šest zlata, ali po tri na 400 metara i u štafeti na 4x400 metara.

Elkasević je nevjerojatan niz počela 2010. godine u Barceloni, a uslijedila su zlata u Helsinkiju, Zürichu, Amsterdamu i Berlinu, dok je zbog pandemije koronavirusa za šesti naslov morala čekati četiri godine osvojivši ga u Münchenu. Sjajnu seriju nastavila je i sedmim zlatom osvojenim u Rimu.

Podsjetimo, Elkasević ima i dva olimpijska zlata iz 2012. i 2016. godine te pet medalja sa svjetskih prvenstava, pri čemu dva zlata iz 2013. i 2017. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.