Sandra Elkasević ostvarila svoj najbolji rezultat sezone

Foto: Damir Senčar/HINA

HRVATSKA atletičarka Sandra Elkasević ostvarila je svoj najbolji hitac ove sezone, njen je disk odletio na 68.81 metar na mitingu Dinamo-Zrinjevac. Elkasević je uvjerljivo pobijedila na mitingu te time na najbolji  način najavila nastup na 74. izdanju Hanžekovićevog memorijala. gdje će joj 8. rujna najveća suparnica biti 29-godišnja Amerikanka Valarie Allman, pobjednica na Olimpijskim igrama u Tokiju i Parizu.

Osim što je na mitingu Dinamo-Zrinjevac ostvarila najbolji rezultat sezone, Elkasević je postigla i najbolji europski rezultat ove sezone. Uz spomenutih 68.81 metar, Elkasević je imala još dva ispravna hica - jedan odličan na 68.71 m i drugi na 65.23 m. Drugo mjesto na mitingu osvojila je Marija Tolj, čiji je najbolji hitac sletio na 58.36 metara.

Osvojila olimpijsku broncu u Parizu

Sandra Elkasević (34) najbolja je hrvatska atletičarka svih vremena. U kolovozu je osvojila broncu na Olimpijskim igrama u Parizu. Našoj diskašici ovo je bila treća olimpijska medalja nakon zlata u Londonu i Riju.

"Znajte Hrvati da sam dala sve od sebe, volim vas i borit ću se. I rekla sam curama, pošto me nisu pustile da pobijedim ovaj put, moram dalje. Los Angeles 2028. - vidimo se", najavila je Sandra nastup na sljedećim Olimpijskim igrama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.