Sandra nakon pobjede u suzama zaurlala u kameru: Sedam puta! Ima li tko jači?

Screenshot: X

SANDRA ELKASEVIĆ osvojila je u subotu navečer svoju sedmu uzastopnu zlatnu medalju na europskim prvenstvima u bacanju diska. Sandra Perković, nakon udaje Elkasević nastavila je svoju dominaciju u Europi postavši prva atletičarka sa sedam uzastopnih europskih titula u istoj disciplini.

Svoj nevjerojatan niz Elkasević je započela još 2010. u Barceloni, slijedila su zlata 2012. u Helsinkiju, 2014. u Zürichu, 2016. u Amsterdamu 2018. u Berlinu, dok je zbog pandemije koronavirusa za šesti naslov morala čekati četiri godine osvojivši ga u Münchenu. Sjajnu seriju nastavila je jučer u Rimu gdje je već prvim hicem (67.04 metra) stigla do osobnog ovosezonskog rekorda i prvog mjesta koje joj do kraja natjecanja nije bilo ugroženo.

Nitko kao ona

Dvostruka olimpijska pobjednica (2012. i 2016.) i dvostruka svjetska prvakinja (2013. i 2017.) od subote je i sedmerostruka prvakinja Europe. Niti jedna druga atletičarka nema više od četiri europska zlata u jednoj disciplini. Šest ih ukupno osvojila je Merita Koch pod zastavom DDR-a, ali po tri na 400m i štafeti 4x400m.

Elkasević je svoju pobjedu proživjela vrlo emotivno. Na zaletištu nakon zadnje serije snimljene su i njene suze, kao i urlik zadovoljstva, a onda i pitanje u kameru: "Sedam puta! Ima li tko jači?"

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.