ŠARIĆ SJAJAN PROTIV DREAM TEAMA Vodio Sixerse na korak do pobjede nad Curryjevim Ratnicima

Foto: Getty Images/Guliver Image

DARIO ŠARIĆ proglašen je najboljim NBA rookiejem za veljaču, a s obzirom na to kako igra u ožujku, ne gine mu naslov najboljeg novajlije i ovog mjeseca.

Nakon što je Portlandu zabio 28, a Lakersima rekordnih 29 koševa, na gostovanju njegove Philadelphije (omjer 24-43) kod aktualnih viceprvaka i najbolje momčadi ove sezone, Golden State Warriorsa (53-14), Šarić je u tijesnom porazu (104:106) bio najbolji strijelac momčadi s 25 koševa (iz igre je gađao 11/20, trice 2/6), a tomu je dodao i 7 skokova, 6 asistencija, 3 ukradene lopte i 2 blokade.
Šarić je u posljednje četiri utakmice na trima postigao barem 20 koševa, a s 11 utakmica u rookie sezoni na kojima je postigao barem 20 koševa, drugi je po učinku među novajlijama. 
 
Najefikasniji kod pobjednika, koji su tako prekinuli niz od tri poraza, bio je Stephen Curry, koji je na 29. rođendan postigao 29 koševa, ali uz očajan šut, 8/23 iz igre, trice 5/13. Ipak, pogodio je ključne dalekometne pokušaje. Klay Thompson dodao je 28 koševa, ali također uz ogromnu potrošnju lopti, jer je iz igre gađao 10/22. Draymond Green zabio je 20, uz po osam asistencija i skokova te čak šest blokada.
Sixersi su ispustili veliku pobjedu, budući da su 14 minuta prije kraja imali čak 16 koševa prednosti, ali u zadnjoj četvrtini Warriorsi su ih pomeli uraganskom završnicom. Šarić je 2.6 sekundi prije kraja pogođenim slobodnim bacanjem smanjio na 106:104, da bi zatim namjerno promašio bacanje, ali njegov suigrač Holmes, koji je uhvatio loptu, nije uspio zabiti za produžetke. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.