Scholes otkrio koji ga je mladi igrač oduševio: Nešto najbliže Zidaneu što sam vidio

Foto: Profimedia, EPA

PAUL SCHOLES, legenda i jedan od najboljih igrača u povijesti Manchester Uniteda, zatražio je novinare u svibnju da prestanu uspoređivati Unitedovog tinejdžera Kobbieja Mainooa (19) s njim. Tvrdi da je mladi veznjak s Old Trafforda puno bolji igrač nego što je to on bio u njegovim godinama.

"Pročitao sam prošlog tjedna neke usporedbe njega i mene. Ne tratite vrijeme, on je deset puta bolji igrač nego što sam ja bio kad mi je bilo 19. Obožavam kako prima loptu, njegovu mirnoću, svjesnost što se događa oko njega na terenu. Naravno i velike golove u velikim utakmicama. Taj dečko je poseban. I naš je", poručio je tada Scholes na Instagramu

Ponovno ga hvali i slavi

Sada je Scholes ponovno govorio o Mainoou, ovoga puta u razgovoru za Guardian te ga dodatno nahvalio i najavio mu veliku karijeru. "Mainoo je nešto najbliže Zidaneu što sam vidio kad je u pitanju oduzimanje lopte, primanje lopte i driblanje igrača u sredini terena", rekao je Scholes pa dodao:

"Saznao sam za Mainooa tako da sam čuo da na treningu ima neki klinac koji Casemiru radi probleme, često ispada i bolji od njega. Sjećam se mirnoće koju sam vidio kad sam ga prvi put gledao. Samopouzdanje koje ima na lopti, nisam mogao vjerovati da tako mlad igrač to može imati."

Mainoo je u prošloj sezoni odigrao 24 prvenstvene utakmice za United. Postigao je tri gola i upisao jednu asistenciju. Scholes je cijelu karijeru proveo u Unitedu za koji je odigrao 716 utakmica. Zabio je 155 golova i podijelio 81 asistenciju. Osvojio je s Unitedom 25 trofeja, među kojima 11 naslova u Premier ligi. Dvaput je bio osvajač Lige prvaka i dvaput gubio finala tog natjecanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.