Sedma tenisačica svijeta izbacila Petru Martić s turnira u Palermu

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Palermu nakon što je u dvoboju drugog kola izgubila od Kineskinje Qinwen Zheng s 4:6, 4:6. Nakon što je u dvoboju prvog kola pobijedila Kolumbijku Emilianu Arango sa 6:2, 6:3, Martić se kao 99. igračica svijeta za plasman u četvrtfinale borila protiv prve nositeljice i sedme tenisačice svijeta.

Hrvatska tenisačica je odlično ušla u meč, a u šestom gemu je napravila i break za vodstvo 4:2. Već u idućoj igri Kineskinja je vratila izgubljeni gem, a pri rezultatu 4:4 još jednom oduzela servis svojoj suparnici te potom sigurno odservirala za 6:4.

U drugom setu Zheng je napravila break za vodstvo 2:1 i prednost sačuvala do kraja seta, a time i meča. Martić je kod 5:4 imala break loptu za povratak u meč, ali je nije iskoristila, dok je Kineskinja s druge strane odmah iskoristila prvu meč loptu za 6:4.

Prvi međusobni susret

Bio je to njihov prvi međusobni susret. Zheng će u četvrtfinalu igrati protiv Rumunjke Jaqueline Cristian, koja je sa 6:3, 6:2 porazila Talijansku Luciju Bronzetti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.