Sedmerostruki NBA prvak: Dončiću bi trebalo oduzeti pivo iz ruku

Foto: EPA

LUKA DONČIĆ spominje se već neko vrijeme kao igrač kojeg bi rado doveli Los Angeles Lakersi. Upitno je koliko je to realno, a ako se pita bivšeg sedmerostrukog NBA prvaka i nekadašnjeg člana Lakersa Roberta Horryja, to se ni ne bi trebalo dogoditi.

Dončić je u prošloj sezoni igrao finale NBA lige sa svojim Dallas Mavericksima i izgubio u seriji od pet utakmica od Boston Celticsa. Najbolji strijelac lige sezonu u osnovnom dijelu odigrao je s prosjecima od 33.9 koševa, 9.2 skoka i 9.8 asistencija po utakmici. Sve to nije dovoljno dobar razlog za Dončića u dresu Lakersa, smatra Horry.

Povijest Lakersa pamti neke od najboljih igrača svih vremena u njihovom dresu, kao što su Jerry West, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Kobe Bryant, Shaquille O'Neal i LeBron James. Dončić je na dobrom putu da se i njega upamti kao NBA velikana, ali za Horryja nije igrač koji bi jednog dana iz LeBronovih ruku preuzeo ulogu vođe.

Horry mu zamjera igru u obrani i zapuštenost

"Koliko će mu biti godina kad mu istekne ugovor? 31, 32? Ni sada ne spada među najbolje obrambene igrače lige, a to je ono što je problem Lakersa. Oni moraju dovoditi atletski jake igrače koji igraju dobru obranu. Luka to nije. Može ubacivati kao nitko, ali znamo da bi se iz njegovih ruku moralo uzeti pivo jer on nije tip osobe koja ostaje u formi. Bit će dobar, ali nije ono što Lakersima treba", rekao je Horry.

Horry je u NBA ligi igrao za Houston Rocketse, Phoenix Sunse, LA Lakerse i San Antonio Spurse. Ostao je zapamćen kao odličan šuter u trenucima odluke i sedmerostruki NBA prvak. S Rocketsima i Spursima je slavio po dva naslova, a s Lakersima triput bio prvak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.