Šef njemačke košarke zbog SP-a poludio na javne televizije. Onda je došlo do promjene

Foto: Profimedia

NJEMAČKA košarkaška reprezentacija šokirala je Sjedinjene Američke Države i pobijedila ih 113:111 u polufinalu Svjetskog prvenstva te se plasirala u finale u kojem će igrati protiv Srbije. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, kada će za brončanu medalju igrati i SAD protiv Kanade.

Iako njihova reprezentacija igra fantastičan turnir, Nijemci utakmice nisu mogli gledati na javno dostupnim televizijama. Prijenosi su ekskluzivno bili na kanalu MagentaSport, čak i besplatno, ali nije svatko imao pristup. Šef Njemačkog košarkaškog saveza (DBB) Ingo Weiss bio je bijesan zbog toga.

"Prije svega, Magenta radi sjajne prijenose utakmica. Međutim, ljuti me što nije pronađena nijedna televizija koja bi preuzela prava i prenosila utakmice. Možda su ARD i ZDF prekonzervativni da bi prenosili uzbudljive sportove poput košarke. I nemojte mi dolaziti s argumentnom gledanosti - javni servisi imaju zadatak. Nadam se da će se nešto promijeniti", izjavio je Weiss za Bild.

ZDF ipak otkupio prava za finale

ZDF je nakon polufinala otkupio prava za finale Njemačka - Srbija, koje će tako moći gledati svi Nijemci. "Gledateljice i gledatelji u Njemačkoj uživo će na ZDF-u u nedjelju moći će pratiti najveći uspjeh njemačke košarkaške reprezentacije. Prijenos je, među ostalim, omogućila suradnja vlasnika prava prijenosa Svjetskog prvenstva u košarci", poručio je ZDF-ov šef Yorck Polus za Bild.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.