Senzacionalan posao Zvezde. Može zaraditi 10 mil. eura na igraču koji je tek došao

Foto: Profimedia

CRVENA ZVEZDA napravila je velik posao u završnici ljetnog prijelaznog roka. U beogradski nogometni klub tada je na posudbu stigao Silas (26), krilni napadač Stuttgarta i reprezentativac DR Konga. U pet susreta postigao je dva pogotka. Prema informacijama Floriana Plettenberga, možda neće imati još puno vremena da poboljša statistiku u Srbiji.

Naime, njemački insajder piše da bi Silas već u zimskom prijelaznom roku, odnosno nakon svega četiri mjeseca, mogao napustiti Crvenu zvezdu. Plettenberg navodi da Silasov ugovor sa Stuttgartom vrijedi do 2026. godine, no u dogovoru sa Zvezdom postoji otkupna klauzula od deset milijuna eura.

Kad bi netko platio tu odštetu, tvrdi Plettenberg, Crvena zvezda dobila bi svih deset milijuna eura, a ne Stuttgart, i bio bi to jedan od najvećih prodajnih transfera u povijesti srpskog kluba. Njemački prvoligaš pristao je na taj uvjet. Stuttgartu će, pak, pripasti 10-15 posto od Silasova idućeg transfera. Plettenberg otkriva da su Villarreal i Everton zainteresirani za Kongoanca.

Najveći prodajni transferi u povijesti Crvene zvezde prema Transfermarktu:

1. Goran Drulić - Real Zaragoza (13 milijuna eura)
2. Dejan Stanković - Lazio (12.39 milijuna eura)
3. Nemanja Radonjić - Marseille (12 milijuna eura)
4. Darko Pančev - Inter (12 milijuna eura)
5. Strahinja Eraković - Zenit (8 milijuna eura)

Bio je jedan od najbržih igrača Bundeslige

Prema podacima Transfermarkta, Silas je rođen u Kinshasi, a igrao je za Ales i Paris FC prije nego što je 2019. za odštetu od osam milijuna eura stigao u Stuttgart. Da je itekako ozbiljan nogometaš, pokazuju brojke koje je ostvario u bundesligašu - u 132 nastupa postigao je 35 pogodaka i asistirao za 21.

Zabijao je i asistirao protiv Bayerna i Borussije Dortmund, a u pobjedi 3:1 nad Bavarcima, kojom je Stuttgart u završnici prošle sezone uzeo drugo mjesto najvećem njemačkom klubu, po jedan gol je postigao i namjestio.

Silas je prije tri godine na službenom YouTube kanalu Bundeslige opisan kao drugi najbrži igrač njemačkog prvenstva. Tadašnji susret Bayerna i Stuttgarta bio je najavljen kao duel sprintera Alphonsa Davisa i Silasa, od kojih je prvi bio najbrži sa zabilježenih 35.95 kilometara na sat, dok je Silas bio odmah iza njega s brzinom od 35.42 kilometra na sat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.