Serena Williams zaziva teniski hladni rat

AMERIKANKA Serena Williams potužila se da je u kalendaru WTA Toura premalo turnira na američkom tlu, iako ona i njezina sestra Venus bojkotiraju jedan od najvećih, u Indian Wellsu.

Najbolja tenisačica svijeta, mlađa sestra Williams, ponudila je mali broj WTA turnira u SAD-u, mali prema njezinom mišljenju, kao jedno od objašnjenja zbog čeka američki tenis ima samo četiri predstavnice među 100 najboljih tenisačica svijeta. Uz sestre Williams, tu su još Bethanie Mattek (37. na WTA ljestvici) i Jill Craybas (85.).

"Nekako mi se čini da je, kada sam ja odrastala, bilo puno više turnira u SAD-u i puno više dobrih američkih tenisačica. Danas imamo pet ili šest turnira u SAD-u, a nema ni puno naših igračica koje igraju značajniju ulogu u svjetskom tenisu. Imam ponekad dojam kao da je u Top 10 dvanaest Ruskinja", ponudila je ironiju 27-godišnja Serena.

"Na obzoru kod nas nema tenisačica. Sve su u Europi ili Aziji, to su područja odakle danas dolaze sve igračice. Nama nedostaje i turnira u Americi, moramo nešto poduzeti da ih vratimo, kao recimo San Diego, koji je bio dobro ustrojen turnir, ali je otkazan".

Serena Wiliams nudi i svoju ruku pomoći, kada jednog dana završi karijeru. Kaže da bi bila voljna sudjelovati u akciji za povratak turnira na njezin kontinent te pomagati mladim nadama američkog tenisa u razvoju.

"Ima nekoliko mladih, ali stvarno jako mladih Amerikanki koje obećavaju, ali ne dobivaju dovoljno pozornosti. Slično je bilo i sa mnom kad sam bila mlada, niti ja nisam dobivala puno pažnje. Stigla sam u svjetski tenis zapravo niotkuda. Nadam se da se nešto slično može dogoditi i s nekom novom američkom nadom".

Serena, tako, šalje poruku o premalom broju turnira u Americi, a ona i starija sestra Venus bojkotiraju jedan od najvećih, u Indian Wellsu.

Sestre Williams ne igraju tamo još od 2001. godine, kada je Venus odustala od polufinalnog meča protiv Serene bez borbe. Publici se takav scenarij nije svidio te su gledatelji ''počastili'' Serenu gromoglasnim zvižducima i glasnim negodovanjima, iako je u finalu pobijedila Belgijanku Kim Clijsters u tri seta.

"Ne igram Indian Wells, niti ću ga više ikad igrati! Nakon lošeg iskustva na tom turniru, ne vidim potrebe za povratkom".

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.