Sesar: Aco mi je rekao da sam mu favorit, zvao me "izborniče" još od veljače

Foto: Igor Soban/PIXSELL

HRVATSKA košarkaška reprezentacija prošlog je tjedna dobila novog izbornika. Nakon što je sportski direktor Aleksandar Petrović Upravnom odboru HKS-a dostavio imena dvojice kandidata, oni su se između Josipa Sesara i Darija Gjergje odlučili za trenera Cibone. Josip Sesar danas se predstavio na novoj poziciji.

Odluka Upravnog odbora potegnula je kontroverze jer je bivši belgijski izbornik imao daleko bolje reference zahvaljujući brojnim trofejima u Belgiji, dok Sesar ove sezone prvi put vodi klub koji se natječe u ozbiljnijem natjecanju od hrvatske lige. Premijeru na klupi Sesar će imati u srpnju, kad Hrvatska igra zadnji krug pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo. Potom slijedi pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u kolovozu.

Predstavljanje novog kosarkaskog izbornika Josipa Sesara

Objavljuje Index Sport u Utorak, 18. travnja 2023.

 

"Bit ću originalan pa reći da mi je čast i zadovoljstvo da budem izbornik. Hvala i direktoru Aci Petroviću koji me i predložio. Pred nama je radno ljeto, dosta smo toga pripremali zadnjih pet mjeseci. Dogovorili smo da pripreme počinju 5. srpnja. Moram porazgovarati sa stožerom na koji način sve postaviti i obaviti razgovore sa svim igračima", rekao je Sesar u uvodu.

Sesar: Nadam se da neće biti otkaza

"Nadam se da neće biti otkaza, već da će reprezentacija biti dobro sastavljena. Računamo na igrače iz NBA lige i one koje igraju po hrvatskim klubovima. Mogu reći da je i Luka Božić u mojim planovima vrlo visoko. Vjerujem u ono što sam radio dosad i u svoje zamisli", nastavio je.

Potom je otkrio da mu Aco Petrović tepa "izborniče" već neko vrijeme.

"Od zadnje akcije me zove 'izborniče', a u dva ili tri navrata mi je rekao da sam mu favorit. Nije rekao da ću sigurno biti izabran, ali da sam favorit. Nije moje da puno oko toga pričam, imao sam s njim jako dobru suradnju", dodao je i otkrio da će Ivan Tomas biti njegov pomoćnik uz Ivana Perinčića, a Bariša Krasić imat će funkciju koordinatora.

Kako vratiti kult reprezentacije?

"Treba napraviti rezultat. Treba sa svima razgovarati koji imaju volju i želju. Moram sjesti s pomoćnicima. Imam ideju, neću izlaziti s imenima. Najvažnije je da se momci koji dođu osjećaju ugodno. Svaki trener ima vizije i ideje, nadam se u cilju i interesu hrvatske košarke. Svi težimo cilju, a to je dobar rezultat.

Trenutno smo u pretkvalifikacijama i slika košarke prema van lošija je nego što je realno stanje. S Acom smo imali dobru atmosferu i imamo igrače koji se mogu izdići iznad toga. Ako se sjećate, protiv Poljske je Perković imao šut da se spustimo ispod tri razlike, a time bismo izbjegli ove pretkvalifikacije. To je i malo sreće, ali nju treba isprovocirati."

Reakcija kluba na Vaš izbor?

"Dobio sam samo čestitke. Kroz razgovore s Acom sam dobio informaciju da je poželjno da izbornik bude u radnom tonusu i ritmu. I ja mislim da je to dobro."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.