Sesara pitali kako zaustaviti Giannisa. Odgovorom nasmijao novinare

Foto: Nel Pavletic /PIXSELL

HRVATSKA košarkaška reprezentacija protiv Grčke će u nedjelju od 20 sati igrati finale kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre nakon što je u polufinalu u Pireju pobijedila je Dominikansku Republiku 80:77 (16:15, 21:17, 16:21, 27:24). Ivica Zubac bio je najbolji hrvatski košarkaš s 25 poena te devet skokova. Iz igre je gađao 10:10 uz 5:6 s linije slobodnih bacanja.

''Odigrali smo dobru utakmicu, defenzivno možda i najbolju utakmicu u zadnje dvije, tri godine. U prvom dijelu smo igrali pametno u napadu, ali nismo pogađali otvorene šuteve. U trećoj četvrtini smo mogli prelomiti utakmicu, imali smo deset razlike i oni su se vratili u ogled. Pali smo u drugom dijelu sa snagom", nakon pobjede je rekao izbornik Hrvatske Josip Sesar, pa je nastavio:

Sesar najavio finale s Grčkom

''Komentirali smo u svlačionici kako su se ovakve utakmice u prošlosti znale gubiti, nadam se da smo sada malo promijenili tu karmu i da ćemo ovakve utakmice privoditi u svoju korist''.

Utakmica je za manje od 24 sata. Koliko se stigne pripremiti?

''Većina naših igrača poznaje Grke. Bitno je da se naspavamo i odmorimo. Grčka je domaćin, favorit, imaju devet igrača iz Eurolige, dva iz Eurokupa i jednog iz NBA-a, to dovoljno govori. No mi idemo hrabro u svaku utakmicu i tražit ćemo svoj put do pobjede'', rekao je Sesar pa je na zadnja pitanje kako zaustaviti Giannisa?

''Svim dozvoljenim sredstvima, haha.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.