Šesterostruki olimpijski prvak ima rak. Ostale su mu od dvije do četiri godine života

Foto: EPA

ŠESTEROSTRUKI olimpijski prvak u biciklizmu Chris Hoy (48) rekao je da ima rak prostate u terminalnoj fazi. Proširio se na kosti i ima tumore na ramenu, zdjelici, kuku, kralješnici i rebru. Liječnici su mu poručili kako mu je preostalo od dvije do četiri godine života.

Nakon što je strašnu novost izrekao u intervjuu za Sunday Times, oglasio se na Instagramu: "Možda ste ovog vikenda u vijestima vidjeli članke o mojem zdravlju pa vam samo želim poručiti da se osjećam dobro, snažno i pozitivno te sam oduševljen ljubavlju i podrškom iskazanom meni i mojoj obitelji. Idemo naprijed!" 

Fantastični škotski sportaš rođen u Glasgowu predstavljao je Veliku Britaniju na Olimpijskim igrama, na kojima je osvojio sedam zlatnih i jednu srebrnu medalju. K tome je 11 puta bio svjetski prvak. Iz profesionalnog biciklizma povukao se 2013. godine, a posljednjih godina bio je stručni komentator BBC-ja.

"Ovo je veće od Olimpijskih igara, veće je od svega"

"Iako se čini neprirodno, ovo jest prirodno. Svi smo rođeni i svi ćemo umrijeti, ovo je samo dio procesa. Zar nisam sretan što postoji lijek koji mogu uzeti i koji će ovo odgoditi što je dulje moguće?

Ruku na srce, prilično sam pozitivan većinu vremena i istinski sam sretan. Ovo je veće od Olimpijskih igara, veće je od svega. Ovdje se radi o cijeni života i pronalaženju radosti", izjavio je Hoy, čiji je rak otkriven prošle godine prilikom rutinskog pregleda zbog bolova u ramenu nakon podizanja utega u teretani.

Hoy ima suprugu Sarru i dvoje djece, Calluma i Chloe. Prije no što je otkriven tumor, pokazalo se da Sarra ima multiplu sklerozu.

Hoy i njegova supruga Sarra / Foto: EPA
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.