La Liga

Sevilli se uoči Dinama vratili danski veznjak Delaney i tri Marokanca

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Seville, koji će za deset dana ugostiti zagrebački Dinamo u play-offu Europske lige, nastavili su s treninzima za svoju iduću utakmicu protiv Elchea, a najveća novost bio je povratak danskog reprezentativca Thomasa Delaneyja, koji je bio ozlijeđen mjesec i pol.

Istovremeno nisu trenirali Argentinci Gonzalo Montiel i Lucas Campos, pa je njihov nastup u Elcheu u petak u 21 sat neizvjestan. Sevillini igrači su trenirali u svom sportskom centru nakon što su u nedjelju imali slobodan dan poslije subotnjeg remija 0:0 kod Osasune. 

Dva igrača vjerojatno propuštaju Dinamo

To im je bio treći remi zaredom u prvenstvu te četvrta utakmica u nizu u kojoj nisu pobijedili jer su prethodno ispali od gradskog rivala Betisa u osmini finala kupa. Momčad Julena Lopeteguija će u Elcheu nastojati prekinuti taj niz pa boljeg raspoloženja dočekati hrvatskog prvaka na svom Sanchez Pizjuanu u susretu koji je na rasporedu 17. veljače. 

No to će najvjerojatnije morati učiniti bez dvojice od ukupno trojice Argentinaca koji su se sredinom prošlog tjedna vratili s okupljanja argentinske reprezentacije. Ocampos, 27-godišnje lijevo krilo, osjetio je bolove tijekom zagrijavanja uoči utakmice s Osasunom, pa ga je u posljednji trenutak zamijenio Ivan Rakitić u udarnoj postavi. 

Montiel, 25-godišnji lijevi bek, napustio je travnjak nakon samo četiri minute jer ga je "probola" bol u stražnjem dijelu butnog mišića desne noge. U ponedjeljak nije trenirao ni brazilski veznjak Fernando Reges, koji već duže vrijeme ima problema sa stopalom, zbog čega nije u subotu otputovao u Pamplonu na utakmicu s Osasunom.

Vraća se danski veznjak

Pozitivna vijest je povratak 30-godišnjeg danskog veznjaka Delaneyja premda nije poznato je li čitav trening vježbao s grupom ili samo jedan dio. Delaney, koji je pokazao dobru formu tijekom prvog dijela sezone, posljednju je utakmicu odigrao 21. prosinca u domaćem 1:1 remiju s Barcelonom. 

Od tada je bio izvan pogona zbog ozljede mišića. Tijekom oporavka zarazio se koronavirusom, što je dodatno odgodilo njegov povratak na travnjak. U subotnjoj utakmici s Osasunom debitirao je 26-godišnji napadač Anthony Martial, posljednje pojačanje posuđeno iz Manchester Uniteda, ali bez zapaženijeg učinka. 

Dolaze Marokanci s Afričkog kupa nacija

Lopetegui ponovo može računati na svoja tri marokanska reprezentativca, vratara Yassinea Bona i napadače Munira El Haddadija i Youssefa En-Nesyrija, koji su se vratili s Afričkog kupa nacija. Istovremeno 36-godišnji kapetan i desni bek Jesús Navas prolazi posljednju fazu oporavka nakon tromjesečnog izbivanja zbog ozljede. 

Na duže vrijeme neće biti ni krilnih igrača Susa Fernándeza i Erika Lamele nakon što su prošli operacijske zahvate stopala i ramena. Sevilla se u španjolskom prvenstvu nalazi na drugom mjestu sa 6 bodova zaostatka za vodećim Real Madridom. Taj bi zaostatak bio četiri boda da je aktualni kapetan Ivan Rakitić protiv Osasune zabio gol iz jedanaesterca u 92. minuti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.