Shala: Želim prvu utakmicu igrati protiv Hrvatske!

KUJTIM Shala, čovjek koji će vrlo vjerojatno postati prvi nogometni izbornik mlade kosovske države, zanimljivo je, nastupio je za hrvatsku reprezentaciju u njenom službenom debiju na međunarodnoj sceni 1990. godine. Bilo je to 17. listopada protiv reprezentacije SAD-a, a pokazalo se da je to bio i jedini put kako je miljenik zagrebačke publike i tada igrač Dinama zaigrao za Vatrene.

Dolaskom Fadila Vokirija na mjesto predsjednika Kosovskog nogometnog saveza Shala bi trebao preuzeti mjesto izbornika, a kao prvu utakmicu na klupi mlade reprezentacije poželio je okršaj protiv Hrvatske što bi bio idealan početak kako kaže.

U razgovoru za tportal otkrio je kakva se zapravo bitka vodila za mjesto predsjednika saveza. Urgiralo se čak i kod predsjednika Fife Seppa Blattera...

"Fadil Vokri je izabran za predsjednika saveza, a s njim imam dogovor da ću biti izbornik seniorske reprezentacije. Ako se ništa radikalno ne promijeni, vjerujem da ću baš ja imati tu čast. Već smo sve bili dogovorili da Vokri preuzme savez, a onda je Remzi Ejupi (direktor Kosovo Airlinesa) promijenio ploču i otišao kod Blattera. Rekao sam mu da to ništa ne znači, to može svaki turist s malo para u džepu. Albanci su željeli Ejupija, ali dogovorili smo se da svatko gleda svoja posla i na kraju je izabran Vokri. On je bio sjajan nogometaš i takav izbor je jedini logičan."

Shala vjeruje kako će mu za realizaciju ideje da prvu službenu utakmicu odigra protiv Hrvatske pomoći njegov dobar prijatelj Vlatko Marković.

"To bi bio idealan početak. U odličnim sam odnosima s gospodinom Markovićem i vjerujem da bi se ta ideja mogla realizirati. Imat ćemo malo problema, jer kosovski igrači već igraju za druge reprezentacije i teško ćemo ih moći registrirati za nas. Recimo, kapetan Marseillea Cana igra za Albaniju i tu se mi ne smijemo miješati", zaključio je na kraju razgovora Shala.

M.P.
Foto: albania-sport.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.