Šibenski Dinamovci: Posao je posao, a Dalmacija - Dalmacija



ŠIROJ publici nije poznato da je markantni političar, odmetnuti SDP-ovac koji je postao prvoborac Ljevice Hrvatske ustvari nogometaš, koji je iz rodnog Šibenika krenuo prema Maksimiru:

"Igrao sam za Dinamo s Belinom, Zambatom, Rorom ali 90-ih je pod pritiskom pokojnog predsjednika Tuđmana krenula centralizacija pa mi čak više nismo bili Dalmatinci nego Južni Hrvati i u meni se kao i u mnogima pojavio bunt i počeo sam navijati za Hajduk", rekao je u razgovoru za Index Ivan Ninić dodavši:

"Šibenik je u posljednjih godina respektabilno napredovao i normalno je da sam kao Šibenčanin u dvoboju Hajduka i kluba iz mog grada, na strani Šibenika iako mi je Hajduk itekako drag."

Sigurno vam je bilo drago kada ste '70 na Marakani Zvezdi zabili dva gola u Dinamovom dresu:

"Kako ne, bilo je to kada se igrala finalna utakmica SP-a u Meksiku."

Vratimo se aktualnom finalu hrvatskog kupa; u prvenstvenoj utakmici proteklog vikenda vidjelo se kako je Šibenik impresioniran Hajdukom, hoće li se možda to ponoviti u finalu Kupa?

"Iz sportskog iskustva, tu situaciju mogu usporediti s onom kada smo prije uzvratne utakmice polufinala kupa s Varteksom, od istog suparnika izgubili 5:1 u prvenstvu. Tada sam rekao: Super, bilo bi dobro da smo primili i sedam golova jer ćemo sada morati bolje odigrati u polufinalu Kupa i otići u finale."


Mislite dakle da bi se sada s Hajdukom mogla ponoviti bliža povijest?

"Svakako, mislim da ništa ne znači što je Hajduk pobijedio u prvenstvenoj utakmici na Šubićevcu jer poznato je da Šibenik bolje igra u gostima i da su šanse podjednake."

Mislite li da je Šibenik u prednosti jer se uzvrat igra na Šubićevcu?

Biti će pun stadion i euforija u gradu prije revanša ali Šibenik je samo djelomično tu u prednosti jer kao što smo rekli, oni igraju bolje u gostima.

"Logično je da Špaco kalkulira jer ubacili su ga u žrvanj kada je klub bio u teškoj situaciji i usporedio  bi ga sa jednim Šibenčaninom koji se također "desetak" puta se vraćao u Hajduk ali bi ga smijenili. Zato mislim da se ni Špaco ovaj put neće stići "zagrijati" bez obzira osvojio on kup ili ne."

Ninić je na kraju zaključio:

"Jasno da bi želio da Šibenik po prvi put osvoji kup ali ako pobijedi Hajduk ja ću biti na gubitku"

Goran Jurišić: Nisam se radovao kada sam zabijao Hajduku ali ću se radovati ako ih Šibenik pobijedi

Barba Goran je danas delegat a prije više od 30 godina bio je napadač Hajduka i Dinama, ali nema dvojbe za koga srce kuca u finalu Kupa: "Meni je drago da je moj Šibenik otišao do finala Kupa jer to je događaj na kojem će se tenzije podići ali u smislu da naš grad živne i svi ćemo živjeti za tu utakmicu"

"Hajduk je svakako favorit, međutim u tom kupu odlučuju trenuci inspiracije. Nadam se da će se jedan takav dogoditi Šibeniku ali prednost je na strani Hajduka."

"Finale kupa ne treba potencirati izmišljeno rivalstvo između Šibenika i Hajduka nego nešto u ćemo će naša djeca uživati."

Jeste li ikada igrali protiv Šibenika u dresu Hajduka ili obrnuto?

"Nikada nisam igrao protiv Šibenika ali jesam protiv Hajduka. 73/74 smo osvojili duplu krunu a ja sam sa Starog placa otišao u ljubljansku Olimpiju. S novim klubom sam pobijedio Hajduk 4:2 a ja sam postigao dva gola ali se nisam radovao. U novinskim izvještajima su isticali kako se nisam veselio. Ja sam odradio svoj dio posla, ali Dalmacija je Dalmacija.

Za koga ćete navijati u finalu?

Za Šibenik, za koga ću navijati!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.