Sigur nakon što je izabrao Kanadu ispred Hrvatske: Čast je nositi javorov list

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

NIKO SIGUR (20) nedavno je odlučio da neće nastupati za hrvatsku reprezentaciju te je uzeo kanadsko nogometno državljanstvo. Zlatko Dalić nije ga pozvao na okupljanje Hrvatske, ali je dobio poziv izbornika Jesseja Marscha za iduće okupljanje kanadske reprezentacije i odabrao zemlju u kojoj se rodio. Kanada će idućih dana odigrati dvije prijateljske utakmice. Prvu protiv Sjedinjenih Američkih Država, a drugu protiv Meksika.

Marschovi izabranici okupili su se u Kansas Cityju, a Sigur je na Instagramu podijelio fotografiju s treninga na kojoj nosi službenu opremu Kanade uz opis: "Čast je nositi javorov list." Ispod objave čestitaju mu mnogi hajdukovci koji podržavaju njegovu odluku nakon što se nije našao na Dalićevom popisu.

Hajdukov nogometaš predstavljao je Hrvatsku na Europskom U-21 prvenstvu. Rođen prije 20 godina u Burnabyju, Sigur je veći dio svog mladog života proveo u rodnoj zemlji, a to je imalo i velik utjecaj na odluku hoće li čekati poziv izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića ili se staviti na raspolaganje Kanadi.

"Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku"

 

"Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom sam osjetio da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu", naveo je u objašnjenju svoje odluke pa dodao:

"Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske, kojoj želim puno sreće i uspjeha."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.