Sigurdsson: Ovo je bilo razočaravajuće

Foto: Epa

HRVATSKI rukometaši izgubili su od Slovenije 31:29 u važnoj utakmici u borbi za plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara. Nakon teško izborene pobjede nad Japanom, momčad Dagura Sigurdssona izgubila je od jednog od glavnih konkurenata u borbi za mjesto među najboljih osam. Hrvatskoj će sada za prolazak trebati barem jedna pobjeda protiv Njemačke, Švedske ili Španjolske.

Sigurdsson razočaran

''Počeli smo vrlo dobro, s dobrom strukturom. Čitali smo igru protivnika i lako smo ih kažnjavali golovima iz kontre. Ali, korak po korak, gubili smo disciplinu. Šut nam nije bio dobar. Razbranili smo njihovog golmana. Nakon crvenog kartona se prelomilo. Imali smo puno isključenja. Trebalo je biti dosuđeno više sedmeraca za nas. Naši pivoti su bili pod stalnim prekršajima. Sve zajedno je bilo teško i trebali smo bolje odigrati", rekao je hrvatski izbornik Dagur Sigurdsson nakon utakmice pa dodao:

Pajovič: Hrvati, nemojte napadati Dagura

''U drugom poluvremenu nismo bili spremni na njihove napade. Promijenili smo obranu i pokušali ih poremetiti, ali nismo uspjeli. Svi smo trebali dati više. Ovo je bilo razočaravajuće'', rekao je Islanđanin, a svoj komentar o njemu za Index je dao i legendarni Slovenac Aleš Pajovič. 

Ha-ha, jako dobro znam kakva su očekivanja u Hrvatskoj od rukometne reprezentacije i jasno mi je da se nakon svakog lošijeg rezultata odmah napada izbornik. Dagur je tek došao, a već sam za Index rekao da hrvatski igrači, ako igraju čiste glave i opušteno, mogu dobiti svakoga.

To ste pokazali i na turniru u Njemačkoj. Mislim da je u ove prve dvije utakmice dao malo više slobode igračima da sami rješavaju. Oni to mogu, ali danas je bio vaš ključan problem u obrani. Niste mogli zadržati Janca i Vlaha, naš golman je bio nešto bolji od vašeg i to je odlučilo dvoboj.

Dagur je dobar trener, taktički je jako dobro potkovan i ne slažem se s tim da se sad postavljaju pitanja zašto je on na klupi Hrvatske. Mislim da mu treba dati vremena. Imate dobru ekipu, kvalitetnu i morate zaboraviti ovu utakmicu i krenuti dalje. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.