SINIŠA MIHAJLOVIĆ

"Siniša, objavio sam to kao novinar, a ne prijatelj. Ali ne bih ponovio"

Foto: Twitter, Screenshot: Corriere dello Sport

SINIŠA MIHAJLOVIĆ oštro je napao Ivana Zazzaronija, svog dugogodišnjeg prijatelja i urednika Corrierea dello Sport, koji je jučer na naslovnici ekskluzivno objavio da je proslavljeni srpski nogometaš i trener teško bolestan.

CDS ovo je objavio na dan kada je Mihajlović sazvao konferenciju za medije na kojoj je on prvi želio obavijestiti javnost o svom teškom zdravstvenom stanju. Ali Zazzaroni, urednik CDS-a i Mihajlovićev stari prijatelj, koji je potpisao vijest i postavio je na naslovnicu, preduhitrio je bolesnog trenera.

Tako da je Mihajlovićeva presica, zakazana jučer u 16.30 bila "suvišna". On je na njoj objavio da mu je dijagnosticirana leukemija, što je u međuvremenu također procurilo, pa je u svoj svojoj muci bio još i posebno bijesan na novinara koji mu je tako grubo narušio privatnost i to njen najosjetljiviji dio. 

"Želio sam biti prvi koji će vam reći što mi se dogodilo. Ali netko nije želio poštovati moju privatnost. Zahvaljujući tome prodao je 200 komada novine više nego inače, ali i uništio prijateljstvo koje je trajalo 20 godina."

Kao što smo pisali, Italiju, ali i cijeli nogometni svijet, potresla je vijest koju je jučer u tiskanom izdanju na naslovnici ekskluzivno objavio poznati talijanski sportski dnevnik. 

Uz nadnaslov "Zabrinuti za Mihajlovića", naslov "Forza Siniša", srpskog trenera Bologne te bivšeg proslavljenog nogometaša i trenera niza talijanskih klubova nazvalo se "Ratnikom kojem predstoji najvažnija bitka".

U tekstu na udarnom mjestu poznatog sportskog dnevnika izrijekom se nije navodilo koja je bolest Siniše Mihajlovića (50) u pitanju, nego da su "liječnički pregledi pokazali da mu je potreban hitan tretman." Naravno, bilo je jasno da je riječ o malignom oboljenju jer naslov, ton i plasman teksta nisu ostavljali mjesta sumnji. 

Talijanska nogometna javnost znajući za bliskost Zazzaronija i Mihajlovića i način objave vijesti nije sumnjala u njenu točnost i ozbiljnost, pa su svi talijanski i europski mediji prenijeli informaciju citirajući Corriere dello Sport kao izvor. Vijest je odjeknula i izazvala ogromnu pozornost javnosti svuda, pa tako i u Hrvatskoj, a da ne spominjemo Italiju i Srbiju.

Dan kasnije, prozvani Zazzaroni odgovorio je Mihajloviću na istom mjestu na naslovnici Corrierea dello Sport na kojem je plasirao vijest koja je razljutila oboljelog trenera: 

"Objavio sam to kao novinar, a ne kao Sinišin prijatelj, ali danas ne bih to ponovio", objašnjava Zazzaroni usput se posipajući pepelom. 

 

Slijedi njegovo dodatno pojašnjenje na Instagramu, na kojem je priložio screenshot svojih poruka Mihajloviću, iz kojeg je vidljivo da mu ovaj nije odgovarao na pitanja:

"Nikako nisam iznevjerio povjerenje Siniše, s kojim se nisam čuo više od mjesec dana. U petak sam nekoliko puta pokušao stupiti u kontakt s njim, o čemu svjedoče poruke koje prilažem. Tekst sam objavio nakon što sam sa sigurnošću znao za njegovu bolest. Ali to su znali svi novinari, kao što su znali da je to razlog zbog kojeg Mihajlović saziva presicu.

Napisao sam samo 20 redaka potpore Siniši bez da sam i spomenuo o kojoj se bolesti radi. Glasnogovornik Bologne me zvao i tražio da to ne objavljujem, a odgovorio sam da ću to napraviti uz dužnu diskreciju i poštivanje privatnosti.

Nisam to napravio kako bih prodao nekoliko stotina primjeraka novine više, nego kao odgovor na pitanja brojnih navijača i čitatelja koji su znali da je Mihajlović ozbiljno bolestan. Objavio sam tekst kako bi i na taj način, jer ja sam novinar, na sav glas dao podršku svom prijatelju.

Nakon svega, nikada ne bih to ponovio. Ali sada je samo bitno da Siniša što prije ozdravi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.