Sinkovići nisu dogovorom promijenili disciplinu za Igre? Lončarići: Nametnuto nam je

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

BRAĆA Sinković mijenjaju disciplinu. Martin i Valent Sinković vraćaju se u dvojac bez kormilara. U njemu će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu sljedećeg ljeta. Sinkovići su na Svjetskom prvenstvu u Beogradu osvojili srebro u dvojcu na pariće. Nakon toga su donijeli odluku o promjeni discipline jer smatraju da u drugoj mogu lakše doći do trećeg olimpijskog zlata.

"Pošto možemo jednako dobro odveslati obje discipline, mislimo da tu imamo više šansi za zlato. U takvoj smo situaciji, jedini u povijesti koji možemo birati, treba to iskoristiti", rekao je Valent Sinković. Olimpijsku normu za disciplinu u kojoj će se natjecati na Olimpijskim igrama u Parizu nisu izborili, ali su je izborila braća Patrik i Anton Lončarić. Oni će sada zamijeniti discipline.

Ipak sve nije stvar dogovora?

"Nikad ne bismo donijeli ovu odluku o promjeni discipline kad bi to značilo da braća Lončarić neće ići na Olimpijske igre. Oni će ići na Olimpijske igre u dvojcu na pariće. Zamijenili smo mjesta, mi smo uzeli normu u dvojcu na pariće, a oni u dvojcu bez. Mi ćemo ići na Olimpijske igre u dvojcu bez, a oni u dvojcu na pariće", rekao je Martin Sinković. 

"Oni su nam dali podršku. Zajedno treniramo, dobri smo prijatelji. Naravno da im nije svejedno, ali nas u potpunosti podržavaju", dodao je Martin o braći Lončarić. Sada su i braća Lončarić dala svoj komentar na cijelu situaciju.

"Ne možemo reći da je to dogovoreno jer nam je nametnuto, ali mi smo to prihvatili", rekao je Patrik Lončarić za Sportske novosti u svoje ime i ime brata blizanca Antona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.