Sinner deklasirao Medvedeva. Ide na Đokovića

Foto: EPA

TALIJAN Jannik Sinner, prvi tenisač na svijetu, lakoćom se plasirao u polufinale ekshibicijskog turnira Slam šest kraljeva koji se održava u Rijadu, nakon pobjede protiv Rusa Danila Medvedeva. Za tek nešto više od sat vremena igre Sinner je pobijedio 6:0, 6:3 čime je osigurao polufinalni meč protiv Novaka Đokovića u četvrtak.

Srpski tenisač je slobodan u prvom kolu, baš kao i Rafael Nadal u drugom dijelu ždrijeba. Nadal u polufinalu čeka pobjednika meča u kojem se kasnije tijekom srijede sastaju njegov sunarodnjak Carlos Alcaraz i Danac Holger Rune. Talijan je protutnjao prvim setom u kojem je ostavio Medvedeva bez gema. Nešto ravnopravnija borba viđena je u drugom setu, iako je i u njemu bolji bio Sinner.

Kod zaostatka 3-4 ruski tenisač je imao veliku šansu za povratak, ali nije iskoristio tri vezane break-lopte, kao i još jednu u nastavku gema, čime je potpisao novi poraz protiv najboljeg igrača na svijetu. Sinner je pobijedio Medvedeva osmi put u posljednjih devet međusobnih mečeva. U subotu je na programu finalni meč, kao i onaj za treće mjesto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.