Sinner pobijedio Alcaraza i dobio najveću nagradu ikad isplaćenu na teniskom turniru

Foto: EPA

PRVI tenisač svijeta, 23-godišnji Talijan Jannik Sinner, sa 6:7 (5), 6:3, 6:3 pobijedio je drugog s ATP ljestvice, 21-godišnjeg Španjolca Carlosa Alcaraza u finalu ekshibicijskog turnira Slam šest kraljeva u Rijadu. Sinner je time osvojio novčanu nagradu od šest milijuna američkih dolara (5.521.500 milijuna eura).

Bila je to prva Sinnerova pobjeda u ovoj godini protiv velikog suparnika koji ga je u 2024. pobjeđivao u polufinalima ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu i Roland Garrosa te u finalu ATP 500 turnira u Pekingu.

Najveća nagrada ikad isplaćena za pobjedu na teniskom turniru

Nakon što je u prvom setu Alcaraz uspio preokrenuti zaostatak od 1:4 i osvojiti prvu dionicu meča u tie-breaku, činilo se da će nastaviti ovogodišnji pobjednički niz u dvobojima s Talijanom, ali je Sinner pronašao način kako zaboraviti propušteno i doći do pobjede u tri seta.

Sinner je u drugom setu poveo 3:1, ali ga je Alcaraz ponovno dostigao i došao do 3:3. Novim nizom od tri osvojena gema Talijan je odgurao meč u treći set. U odlučujućoj dionici meča Španjolac je ostao bez prilike za break, a Sinner je slomio Alcarazov servis u osmom gemu.

Kad je trebalo dovršiti meč, prvi tenisač svijeta je odigrao četiri besprijekorna poena i osvojio najveću novčanu nagradu ikad isplaćenu za pobjedu na teniskom turniru.

Đoković pobijedio Nadala u meču za treće mjesto

Subotnji program je započeo dvobojem za treće mjesto u kojem je Novak Đoković pobijedio Rafaela Nadala sa 6:2, 7:6 (5) u njihovom zadnjem meču s obzirom na nadolazeću igračku mirovinu u koju Nadal odlazi nakon ovogodišnjeg finalnog turnira Davis kupa u Malagi.

Osim spomenute četvorice tenisača, na prvom izdanju Slama šest kraljeva sudjelovali su Rus Danil Medvedev i Danac Holger Rune. Svaki od tenisača je samim dolaskom na ovaj turnir zaradio najmanje 1.5 milijuna američkih dolara (1.38 milijuna eura).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.