NBA

Sjajna napadačka večer Ivice Zupca u NBA ligi

Foto: Profimedia

IVICA Zubac odigrao je jednu od najboljih utakmica u ovoj sezoni te je učinkom od 24 koša i 14 skokova predvodio svoje Los Angeles Clipperse u te dvije statističke kategorije. Dodao je tome četiri asistencije i dva blokirana šuta za 36 odigranih minuta, no njegova je momčad poražena u produžetku susreta kod Cleveland Cavaliersa. Završilo je 114:111 za domaćina.

Hrvatski centar ovim učinkom vezao je tri uzastopna susreta s double-doubleovima i nastavio podizati prosjeke u ožujku. U odnosu na prošli mjesec postiže 3.5 poena i dvije uhvaćene lopte više, pa je kroz osam ogleda u ovom mjesecu na 13.9 poena i 10.7 skokova po večeri.

Drugi najbolji učinak u poenima i skokovima

U sinoćnjem susretu izjednačio je drugi najbolji napadački učinak sezone nakon što je iz igre gađao 10/15, a s crte slobodnih bacanja 7/7. Samo je jednom, u siječnju protiv Denver Nuggetsa, ubacio veći broj poena, 32. Također, 14 uhvaćenih lopti je učinak koji je za jedan manji od njegovog rekorda sezone od 15 skokova, što je napravio u susretima protiv Houstona početkom veljače i u prošlom susretu protiv Detroita.

Za Cavse je odličnu utakmicu odigrao Evan Mobley, treći izbor prošlogodišnjeg drafta. Ubacio je rekord karijere od 30 poena, dodao im šest skokova, a odličnu pomoć imao je u Dariusu Garlandu (24 koša, 13 asistencija). Clippersi su trenutačno osma momčad Zapada s omjerom 36 pobjeda i 35 poraza, a Cavaliersi šesti na Istoku s 39 pobjeda i 29 poraza.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.