Sjajni Borna Ćorić izborio svoje prvo ATP finale

Foto: Hina

BORNA ĆORIĆ izborio je finale turnira u Chennaiju! U polufinalu je hrvatski tenisač pobijedio Aljaža Bedenea sa 7:6, 6:7, 6:3
 
U prvom setu 19-godišnji Borna imao je prednost od 3:1, ali se Slovenac koji nastupa za Veliku Britaniju vratio i izborio tie-break nakon što je u 12. gemu spasio set-loptu. S dva mini-breaka Ćorić je pobjegao na 5:2, Bedene se vratio do 6:5, no tada je Hrvat iskoristio četvrtu set loptu.
 
 
Bedene je u drugom setu poveo 4:1, no ovaj put se Borna vratio i odveo set u 13. igru, a tamo ista priča kao u prvom setu, samo što je ovaj put Bedene slavio istim rezultatom 7:5.
 
Spasio pet break-lopti i slomio suparnika
 
U odlučujućem setu Borna je kod 3:3 vezao tri gema i stigao do svog prvog ATP finala u karijeri. Odlučujući gem u trećem setu bio je sedmi u kojem je Borna spasio čak pet break-lopti, nakon čega je osvojio deset od jedanaest odigranih poena.
 
Za prvu titulu protiv Wawrinke
 
U finalu u Indiji ga čeka prvi nositelj Švicarac Stan Wawrinka, koji je u dva seta sa 6:3, 6:4 pobijedio Francuza Benoita Pairea. 
 
U dosadašnja dva međusobna okršaja prošle godine slavio je Wawrinka. Upravo u Chennaiju Švicarac je slavio sa 6:1, 6:4, dok je u Cincinnatiju bio bolji preokretom 3:6, 7:6(3), 6:3.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.