Sjajni hrvatski navijači nosili igrače do pobjeda u Lilleu

Foto: Hina

HRVATSKA vodi s velikih 2:0 protiv Francuske u finalu Davis Cupa! Borna Ćorić razbio je Jeremyja Chardyja u Lilleu s 3:0 (6:2, 7:5, 6:4) i donio veliku prednost Hrvatskoj za naslov prvaka. Nakon toga je na teren izašao Marin Čilić i pomeo Jo-Wilfrieda Tsongu s također 3:0 (6:3, 7:5, 6:4) i doveo Hrvatsku na korak od drugog svjetskog naslova. 

"Javi see! Javi see!", pjevaju hrvatski navijači u Lilleu tijekom pauze koju je zbog ozljede zatražio Tsonga. Marin se okrenuo prema tribini s našim pristalicama i pozdravio ih. 

"Ajmo, Marine!", odjekuje između gotovo svakog poena s tribina gdje su smješteni hrvatski navijači, koji se jako dobro nose s brojnijim domaćim gledateljima u Lilleu. 

Čilić ima 1:0 u setovima, u drugom je slomio Tsognu u 11. gemu, napravio break i stigao do velikih 2:0. Hrvatski navijači na tribinama pjevaju "Samo zovi, samo zovi...", a što živcira Tsongu, koji je jako, jako nervozan što odgovara našem tenisaču koji je na korak od drugog boda za Hrvatsku u finalu. Hrvatski navijači dominiraju tribinama i samo se čuju njihove pjesme pored uspavane i razočarane francuske publike. 

Susret se igra na stadionu nogometnog kluba Lille. S obzirom na prilike, stadion Pierre Mauroy podijeljen je napola i prenamijenjen u dvoranu.

Na stadionu je više od 25 tisuća ljudi. Uz mnogobrojne francuske navijače, na tribinama su i brojni hrvatski navijači kojih je više od dvije tisuće. Na meču je nazočna i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

U pojedinim trenucima meča između Ćorića i Chardyja hrvatski navijači nadglasali su francuske. Na kraju nakon pobjede Ćorića tribinama se zaorilo - "Večeras je naša fešta!"

Hrvatski navijači okupirali su jedan dio stadiona. Na tribinama su obješene nacionalne zastave, kao i transparenti na kojima su ispisana imena hrvatskih gradova. Premda su u manjem broju, navijanjem i dekorom pariraju višestruko brojnijim francuskim navijačima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.