Sjećate li se zadnje Bjeličine utakmice na klupi Dinama? Evo koji sastav je igrao

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO večeras od 20 sati na Maksimiru dočekuje Lokomotivu u 8. kolu SuperSport HNL-a. Bit će to prva utakmica novog/starog Dinamova trenera Nenada Bjelice, koji se u Maksimir vraća nakon nešto manje od četiri i pol godine. U periodu u kojem nije vodio Dinamo sjedio je na klupi Osijeka, Trabzonspora i Union Berlina, da bi sad u Dinamu zamijenio Sergeja Jakirovića.

Bjelica je s Dinamom osvojio od 2018. do 2020. dva naslova prvaka i jedan Kup te je stvorio respektabilnu europsku momčad, koja je jedan kiks i jedan penal u sudačkoj nadoknadi bila udaljena od prolaska skupine Lige prvaka. U petak je, dan uoči utakmice s Lokomotivom, održao podužu press-konferenciju uoči povratka u klub s kojim je ostvario najveće uspjehe u trenerskoj karijeri.

Bjelica: Ovo je kvalitetnija momčad od one koju sam ja vodio

"Meni je ovo jedanaesti put da dolazim u neki klub, drugi put u Dinamo. Devet puta sam dolazio kao vatrogasac i preuzimao ekipu koju nisam sastavljao. Navikao sam na tu situaciju i uvjeren sam da ću zajedno sa svim igračima i ljudima oko ekipe uspjeti momčad izvući iz ove situacije.

Slažem se da nisu bili na nivou Dinama zadnje četiri utakmice, ali to je vrlo kvalitetna ekipa, možda po širini kadra i kvalitetnija od one koju sam ovdje vodio zadnji put. Zaista sam zadovoljan što mogu voditi ovakvu momčad i čestitam svima koji su stvarali ovaj kadar. Što se tiče moje sjene iz prošlosti, odnosno onoga što sam postigao, ovako ću reći.

Uopće me ne zanima što se događalo prije šest godina, ni u zadnje četiri utakmice, ni prije dva mjeseca. Nitko ne živi od prošlosti. Svakodnevno dokazivanje, svakog dana moraš biti bolji i interesira me jedino svaka sljedeća utakmica. Ne želim živjeti na staroj slavi, znam koja je odgovornost na meni i preuzimam je", rekao je između ostalog Bjelica.

Neizvjesno vrijeme koronavirusa

Zadnju utakmicu kao trener Dinama vodio je 8. ožujka 2020. godine. Bilo je to neizvjesno vrijeme pandemije koronavirusa, koji se u Hrvatskoj prvi put pojavio desetak dana ranije. Pričalo se o tome da će se prvenstvo čak možda i prekinuti i u takvom okruženju u Maksimir je u 26. kolu stigla Istra.

Iako je nominalo bio trener, Bjelica nije sjedio na klupi jer su mu to bili zadnji dani jednomjesečne suspenzije, koju je zaradio na gostovanju kod Osijeka zbog vrijeđanja sudaca. Susret je vodio njegov pomoćnik Rene Poms, ali je Bjelica vodio sve treninge i pripremne utakmice i u Dinamovoj statistici se vodi kao da je to bila "njegova" utakmica.

Dinamo - Istra 2:0, 8. ožujka 2020. godine:

Samo jedan igrač iz te početne postave bit će, najvjerojatnije, u sastavu večeras protiv Lokomotive. On je Bruno Petković, koji je pod vodstvom Nenada Bjelice izrastao u velikog igrača. Osim njega, jedina preostala dva igrača koja će se naći u oba zapisnika su Sandro Kulenović te Sadegh Moharrami, koji su sjedili na klupi.

Igrao je i Gvardiol

Dominik Livaković je pauzirao pa je branio Danijel Zagorac. U sastavu je bio tad i Joško Gvardiol, koji je pet mjeseci ranije kao 17-godišnjak zabio za pobjedu 1:0 na Maksimiru protiv Intera. Bili su tu i Nikola Moro, Lovro Majer i Luka Ivanušec, lijevo krilo igrao je Mislav Oršić, a na desnom je bio Poljak Damian Kadzior. 

Upravo je on već u 2. minuti krasno nabacio iz kornera, a Emir Dilaver atraktivno glavom zabio za 1:0. Dinamo je dominirao, imao je puno šansi, a konačnih 2:0 postavio je Lovro Majer u 69. minuti susreta.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.