Football Manager

Sjećate se Srbina koji je dobio posao zbog Football Managera? Evo gdje je danas

Foto: BK Bežanija

ANDREJ PAVLOVIĆ iz Srbije zaljubljenik je u Football Manager i nogomet općenito koji je već s 22 godine ostvario san brojnih igrača Football Managera diljem svijeta. Pavlović je 2019. godine bio na naslovnicama brojnih medija jer je, nakon što je 16 sezona s klupe vodio FK Bežaniju na Football Manageru i postao legenda kluba, uspio dobiti posao i u stvarnoj Bežaniji. Doduše ne kao trener, ali kao analitičar podataka.

Pavlović je klub napustio 2020. godine, a za portal Give Me Sport ispričao je što se otad događalo u njegovom životu. "Na početku mi je bilo lako. Analizirao sam igru naše momčadi i pisao izvještaje koje sam davao trenerima. Na primjer, uzeo bih analizu igre naših krila i pokušao shvatiti zašto je bolje da napadamo po nekoj strani", počeo je Pavlović svoju priču.

"Nakon toga sam dobio više odgovornosti od kluba. Bavio sam se odnosima s javnošću, a i osigurao sam momčadi da dobije prvog sponzora. Pobrinuo sam se da naši dresovi budu dostupni u cijelom svijetu, iznenadilo me koliko ih je ljudi kupilo. Bilo je to zbilja iscrpljujuće. Jednom sam proveo cijeli dan u pošti, šaljući dresove kupcima."

Odlučio se za drugi posao

Nakon što je Pavlović stigao u klub, Bežanija je na terenu izgledala odlično. Upisali su pet pobjeda u šest utakmica, ali je onda sezona prekinuta zbog pandemije. Klub je trebao otići u viši rang natjecanja, ali nakon prekida sezone više ništa nije bilo isto. Pavlović je 2020. godine dobio ponudu da radi kao medicinski tehničar u bolnici i prihvatio ju je, što je značilo i rastanak od kluba.

"U međuvremenu su vlasnici promijenili filozofiju kluba. Odlučili su da analiza podataka više nije bitna. Nisu me htjeli više plaćati i odlučio sam se za drugi posao, koji je zaista moja struka", objasnio je Pavlović.

Još uvijek igra Manager

Uskoro nakon zaposlenja u bolnici Pavlović je dobio ponudu da bude predavač u medicinskoj školi. Taj posao radi i danas. Naravno, redovito igra i Football Manager. Doduše, priznaje da više nema toliko vremena.

"Manager je vrlo kompleksna igra, nije kao ostale kompjuterske igrice. Igram ga na poseban način, puno skautiram igrače. Ključno je za mene igrati s osjećajem za igrača i za način na koji se uklapa u moj sastav. Manager me naučio da u životu moram sagledati sve moguće detalje prije nego što donesem neku odluku. Najbolje mi je igrati sa slabijim klubovima", rekao je Pavlović.

Kako kaže, još je uvijek u kontaktu i u dobrim odnosima s ljudima iz kluba. Bežanija trenutno igra u beogradskoj međuopćinskoj ligi, u kojoj na tablici zauzima četvrto mjesto. Pavlović je s nekim igračima i članovima kluba i danas dobar prijatelj.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.