Skandal u UFC-u: Najjača žena na svijetu pala na dopingu!

Foto: Guliver Image/Getty Images
 
Agencije USADA objavila je kako je Cristiane “Cyborg” Justino obaviještena o kršenju pravila o dopingu.
 
Riječ je o uzorku uzetom izvan natjecanja, i to prije dva i pol tjedna, odnosno 5. prosinca. Supstanca na koju je bila pozitivna nije otkrivena, kao što uostalom nalažu USADA pravila, po kojim se u početku tek izražava sumnja u potencijalno korištenje, a detalji se iznose tek pred komisijom.
 
Brazilskoj borkinji, za koju mnogi fanovi smatraju kako cijelu karijeru koristi neke supstance, ovo nije prvi pad. Kao Strikeforce prvakinja krajem 2011. godine bila je pozitivna na steroide te je tada odradila suspenziju godinu dana.
 

Invicta prvakinja perolake kategorije nedavno je izjavila kako joj treba višemjesečna pauza, a UFC je ustanovio perolake kategorije bez nje u borbi za titulu, što je ovo veoma razljutilo. Nakon ovog pada na doping testu to ispada kao pametan potez, budući da sada slijedi dugotrajan proces iznošenja dokaza te donošenja kazne ako se borkinji dokaže krivnja za uzimanje nedozvoljenih sredstava.
 
Cris nije dala nikakvu izjavu, ali je zatvorila jedina profil koji uređuje sama, onaj na Instagramu. Administratori njenih stranica na Facebooku i Twitteru objavili su vijest o padu na doping i naglasili kako se čeka službena izjava njena tima.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.