Skočić nakon raskida ugovora poručio: Kad nastanu priče, ignoriraju se činjenice

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

IVICA OLIĆ (44) preuzeo je dužnost izbornika hrvatske U-21 reprezentacije nakon što je dogovorio detalje suradnje s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, a njegovo imenovanje potvrdio Izvršni odbor HNS-a, piše HNS-ova stranica.

Olić naslijedio Skočića

Hrvatska U-21 reprezentacija u rujnu nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025. godine u Slovačkoj s dvije domaće utakmice. Prvi susret protiv Farskih otoka na rasporedu je 5. rujna, dok će druga utakmica biti odigrana 10. rujna protiv Portugala. Mladu reprezentaciju u te će utakmice povesti Ivica Olić, koji je dužnost izbornika preuzeo od Dragana Skočića.

Skočić je dogovorio sporazumni raskid ugovora s HNS-om nakon što je njegova momčad doživjela uzastopne poraze u pripremnim utakmicama početkom lipnja. Podsjetimo, Hrvatska je 7. lipnja u Vrbovcu izgubila od Irske (2:3), a četiri dana kasnije doživjela je debakl protiv Švedske (2:5) u Sesvetama.

Oglasio se Skočić

Nakon što je Olić i službeno imenovan novim izbornikom, na Facebooku se oglasio Skočić. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Želim puno sreće mom nasljedniku novom izborniku Hrvatske U-21 reprezentacije Ivici Oliću! Sporazumno sam dogovorio raskid ugovora s HNS-om i na to nemam nikakvih zamjerki.

Hrvatska u kvalifikacijama za EP ima jedan poraz, isto kao i prvoplasirani Portugal i jednu utakmicu manje od Portugala. Ima jedan bod manje od Grčke i dvije utakmice manje od Grčke. Sljedeće četiri utakmice su kući, nakon što smo sve utakmice u grupi odigrali u gostima. Dakle i Portugal i Grčka dolaze kod nas, kao i Farski otoci i Andora. Pozicija za nastavak kvalifikacija je dobra.

Ponekad priče u medijima su bitnije od činjenica, iako nastaju na temelju nekih činjenica. Ali kad nastanu priče, počinju se ignorirati činjenice koje ne govore u korist priče. Lp", napisao je Skočić.

Zelim puno srece mom nasljedniku novom izborniku Hrvatske U -21 reprezentacije Ivici Olicu! Sporazumno sam dogovorio...

Objavljuje Dragan SkočićUtorak, 2. srpnja 2024.

Skočić s U-21 Hrvatskom upisao četiri pobjede u 12 utakmica

Skočić je mladu Hrvatsku preuzeo u travnju 2023. godine, kada je naslijedio Igora Bišćana koji je tada otišao u Dinamo. Dosad ju je vodio u 12 utakmica, u kojima je ostvario četiri pobjede, tri neriješena rezultata i pet poraza.

Među ostalim, bio je na čelu reprezentacije koja je nastupila na U-21 Europskom prvenstvu 2023. Hrvatska je ondje izgubila od Ukrajine (0:2) i Španjolske (0:1) te joj remi s Rumunjskom (0:0) nije bio dovoljan za prolazak u četvrtfinale. Dakle, Skočićeva Hrvatska na tom Euru u tri utakmice nije postigla pogodak, no bile su to i njegove prve utakmice na klupi Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.