Hrvatski napadač zabio i asistirao u pobjedi 3:0. Dobio je gotovo savršenu ocjenu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ROYALE UNION SG na domaćem terenu pobijedio je Kortrijk 3:0 u devetom kolu belgijskog prvenstva. Najbolji igrač utakmice bio je Franjo Ivanović (20), koji je bio na terenu do 82. minute. U 18. minuti asistirao je za vodeći gol Mohammeda Fuseinija, a u 76. je postigao pogodak. Bio mu je to peti nastup za belgijskog prvoligaša, u koji je ljetos stigao iz Rijeke u transferu vrijednom četiri milijuna eura, te je zabio prvi gol.

Podsjetimo, Ivanović je u četvrtak izveo kazneni udarac na gostovanju kod Fenerbahčea (2:1) u prvom kolu Europa lige. Pogodio je okvir gola, ali obranio mu je sunarodnjak i hrvatski reprezentativac Dominik Livaković. Tada nije uspio postići prvijenac za Royale, ali je tri dana kasnije u belgijskom prvenstvu.

Osim asistencije i pogotka protiv Kortrijka, Ivanović je briljirao i po broju driblinga. Sofascore navodi da je šest puta pokušao predriblati suparnike, a prošao je baš svaki put. Dobio je gotovo savršenu ocjenu - 9.5.

Grafika: Sofascore

Ivanović je Hrvat rođen u Austriji. Prema podacima Transfermarkta, igrao je za austrijski Mayrhofen i njemačke klubove Lohwald i Augsburg. U Rijeku je stigao u srpnju 2023. iz Augsburga i za nju je odigrao 51 utakmicu u kojima je 16 puta pogodio i četiri puta asistirao.

Također, ima sedam nastupa i dva gola za hrvatsku U-21 reprezentaciju, a izbornik A selekcije Zlatko Dalić već mu je bio dao pretpoziv. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 1.5 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.