Škoti: Baturina nije novi Modrić. Puno je sličniji jednoj drugoj hrvatskoj legendi

Foto: Joao Rico/PIXSELL

MARTIN BATURINA (21) u fantastičnoj je formi uoči utakmica hrvatske reprezentacije sa Škotskom i Poljskom u Ligi nacija. Mladi veznjak Dinama briljirao je u Ligi prvaka protiv Monaca, a onda i u SuperSport HNL-u protiv Varaždina. Iz tog razloga škotski The National posvetio je Baturini tekst naslova "Škotska i Celtic morat će anulirati novog Modrića". Osim što Baturinu čeka utakmica sa Škotskom, u prosincu će s Dinamom u Ligi prvaka igrati protiv Celtica.

"Veznjak je impresionirao promatrače svojim tehničkim sposobnostima i nogometnom inteligencijom te privukao poglede pune divljenja nekih od najvećih i najuspješnijih europskih klubova", piše The National i dodaje da je Modrić već savjetovao Realu da obrati pozornost na svog potencijalnog nasljednika.

"Baturina je sličniji Prosinečkom nego Modriću"

The National je ujedno razgovarao s Richardom Wilsonom, kojeg su nazvali ekspertom za nogomet na Balkanu. "Opisivati ga kao novog Modrića je jako nezdravo za njega, ne samo zbog visokog standarda već i zato što njihov stil igre nije sličan. Po meni, Baturina je puno više sličan Robertu Prosinečkom iz najboljih dana", rekao je Wilson i pojasnio:

"Uvijek se kreće polako, traži pola metra prostora i onda brzo prebacuje loptu kada je dobije. Nije energičan kao Modrić. U nekim utakmicama nije previše angažiran, ali kad to učini, uvijek napravi razliku, veliku razliku.

Tijekom proteklih 10-ak godina, Dinamo je uspio pokupiti sav talent od svih ostalih. Dakle, ako možete uspjeti tamo kao mladi igrač, onda možete uspjeti bilo gdje. Inače, mladi Dinamovi talenti idu na posudbu, čak je i Modrić bio u Zrinjskom i Interu. Ipak, nije bilo govora da će igdje slati Baturinu, njegov razvoj proveden je u Dinamu, znaju kakvog talenta imaju. Prostrli su mu crveni tepih", zaključio je Wilson.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.