Škoti: Englezi jedu prženi doručak umjesto vaše predivne hrane. Vrijeme je za osvetu

Foto: The National

EUROPSKO prvenstvo u Njemačkoj bliži se svom kraju. U velikom finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu u nedjelju s početkom u 21 sat susrest će se reprezentacije Engleske i Španjolske. Englezima je to drugo uzastopno finale Eura, nakon što su prije tri godine poraženi od Italije te sanjaju osvajanje svog drugog velikog natjecanja i prvog od Svjetskog prvenstva davne 1966. godine koje su osvojili na domaćem tlu.

Španjolska ima priliku osvojiti svoj četvrti Euro, čime bi postali rekorderi ispred Njemačke s kojom trenutno dijele rekord u broju osvojenih Europskih prvenstava. Španjolska je ovo natjecanje prethodno osvajala 1964., 2008. i 2012. godine. Na prošlom Euru su poraženi u polufinalu od Italije nakon izvođenja jedanaesteraca.

Škoti: Vrijeme je za osvetu. Spasite nas od engleske pobjede

Škotska reprezentacija se nije proslavila na Euru. Na otvaranju natjecanja su izgubili 5:1 od domaćina Njemačke, potom remizirali 1:1 protiv Švicarske i na kraju izgubili 1:0 od Mađarske te tako zauzeli posljednje mjesto u skupini s jednim osvojenim bodom, a zbog gol-razlike su službeno najgora ekipa na Europskom prvenstvu. Međutim, škotski navijači jako su zainteresirani za finale u kojem svim srcem navijaju za Španjolsku.

Poznata je njihova netrpeljivost prema Englezima, a škotske novine The National danas na naslovnici imaju španjolskog reprezentativca Rodrija koji udara "loptu" u obliku engleskog navijača na plaži. Uz veliki naslov "Vrijeme je za osvetu" navode sljedeće: "Svakog ljeta napune vaše plaže. Popiju sve vaše pivo. Naprave nered od vaših trgova. Jedu prženi doručak umjesto vaše predivne hrane. Umirovljuju se u vašim gradovima i crpe vaše javne službe. Čak se i ne trude naučiti jezik. Spasite nas od engleske pobjede (jer nikad neće prestati pričati o tome)."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.