Škotski mediji: Dinamo je u velikoj formi, za pozitivan rezultat trebat će nešto specijalno

ZA SVE navijače Heartsa promjena imena Kupa Uefa u Europska liga vraća lijepa sjećanja iz 2004. godine kada je ovaj škotski klub prošao sve kvalifikacije i na kraju zaigrao u Ligi Uefa s Feyenoordom, Schalkeom, Baselom i Ferencvarošem.

U posljednjem kolu te skupini A Heartsi su na domaćem terenu igrali protiv mađarskog Ferencvaroša kojega je vodio upravo današnji trener Škota Csaba Laszlo. Mađari su slavili sa 1:0 na Tynecastle stadionu, a mađarski trener zaintrigirao je svojim znanjem i taktičkim postavkama. Ipak, trebalo je proći pune četiri godine da Laszlo napokon sleti u Edinburgh i to kao aktualni izbornik reprezentacije Ugande, koji je napustio nekoliko dana kasnije.

"Večeras Heartsi mogu opet ponoviti uspjeh iz 2004. godine i osigurati nastup u Europskog ligi. Pred njima je još samo jedna prepreka, prvak hrvatske Dinamo Zagreb. Ukoliko puleni Csabe Laszla uspiju večeras ostvariti pozitivan rezultat, tada će vrata nastavka natjecanja biti otvorena. Naravno, svi su svjesni da je to lakše reći no napraviti", pišu škotski mediji.

Škoti su također vrlo dobro upoznati i sa sjajnom formom u kojoj se trenutno nalaze igrači Krunoslava Jurčića. U prva četiri kola u HNL-u upisali su četiri uvjerljive pobjede uz gol razliku 21:3. "Uistinu će trebati jedna nesvakidašnje kvalitetna prezentacija da bi se došlo do dobrog rezultata", nastavljaju škotski mediji.

Kada govore o igračima Dinama, Škoti najčešće spominji njih šest. Prvenstveno se govori o sjajnom napadačkom dvojcu Mandžukić - Papadopoulos, koji će na velike muke staviti obranu Heartsa, zatim o dvojcu veznjaka Moralesu i Sammiru te prekaljenom stoperskom paru Kovač - Bišćan.

Što se tiče navijača Škoti su ističu da je zagrebački stadion razmjerno velik, ali da vrlo rijetko bude ispunjen do posljednjeg mjesta. BBB spominju kao glasne i vatrene navijače te napominju kako se njihovih tisuću i pol vjerojatno neće ni čuti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.