Slaven Belupo ugostio mladića kojeg su šamarali i tjerali da viče "Dinamo"

Foto: NK Slaven Belupo

NOGOMETAŠI Slaven Belupa u ponedjeljak su uoči treninga ugostili Igora Idrizija, 20-godišnjaka iz Koprivnice koji je bio žrtva ponižavanja, fizičkog i verbalnog nasilja, a koji pati od autizma. Podsjetimo, dvojica maloljetnika su Idrizija krajem prošle godine šamarali i tjerali da navija za Dinamo. Na drugoj snimci vidjelo se da su ga tjerali da na društvenoj mreži javno objavi kako voli Dinamo i da je Dinamo najjači te da govori protiv Hajduka. Istovremeno su ga ismijavali.

"Nogometaši Slaven Belupa jučer su uoči popodnevnog treninga u svojoj svlačionici ugostili Igora Idrizija, našeg sugrađanina i velikog zaljubljenika u sport, koji je nedavno bio žrtva nasilničkog ponašanja dvojice maloljetnika zbog svog navijačkog opredjeljenja", objavio je hrvatski prvoligaš.

Božić: Žestoko osuđujemo bilo kakav oblik nasilja i ističemo da svatko ima pravo navijati za klub koji želi

Izjavu je dao i kapetan Slavena Tomislav Božić: "Igora često viđamo na našem stadionu i na našim utakmicama. Znamo da voli nogomet i zato smo mu ovim malim znakom pažnje željeli pokazati da smo uz njega i da uvijek može računati na nas.

Žestoko osuđujemo bilo kakav oblik nasilja i ističemo da svatko ima pravo navijati za klub koji želi. Drago mi je da se praktički cijela Hrvatska digla na noge nakon ovog nemilog događaja jer samo tako možemo napredovati kao društvo."

"Igore, bilo nam je iznimno zadovoljstvo ugostiti te. Uvijek ćeš biti dobrodošao gost na našem stadionu, na bilo kojem dijelu tribine i u bilo čijem dresu", zaključuje Slaven Belupo u objavi na službenoj stranici kluba.

Torcida pokrenula akciju za Igora, uključio se i Džeko

Kako je Igor bio na meti samo zato što navija za Hajduk, Torcida se očekivano digla na noge i pokrenula akciju da se pomogne mladiću i njegovoj majci Nadici, koji jedva spajaju kraj s krajem. U sklopu akcije Društva prijatelja Hajduka Šibenik Igor i njegova majka, među ostalim, dobili su drva za ogrjev, a Igoru je stigao i potpisani dres Marka Livaje.

U čitavu se priču bio uključio i Edin Džeko, koji se potpisao na crtež mladog umjetnika koji se na Instagramu zove "arts by Patljak", a djelo je završilo na aukciji. "500 eura od mene", napisao je Džeko i oduševio navijače Hajduka

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.