Sljedeći Babićev protivnik sparirao je s Hrgovićem. Ovako je opisao hrvatskog teškaša

Foto: Profimedia

ALEN BABIĆ (33) vratit će se u ring 6. srpnja protiv britanskog teškaša Johnnyja Fishera u Londonu. Babić će prvi put u svojoj karijeri biti dio glavne borbe večeri na događaju koji se održava u londonskoj Copper Box Areni, a čeka ga vjerojatno najteži protivnik dosad. Fisher je veliki britanski boksački potencijal. Ima 25 godina i u 11 borbi je upisao sve pobjede, uz 10 nokauta. Nedavno je sparirao s Hrgovićem tijekom njegove pripreme za borbu s Danielom Duboisom. Ovako je opisao to iskustvo:

"Bilo je sjajno, svidjelo mi se biti uz njega. Tvrd je i povučen kad ga tek upoznate, ali onda ga počnete viđati svakodnevno i pobliže ga upoznajete. Sviđa mi se što je takav kakav jest. On ne pokušava odmah biti vaš prijatelj. Drži se svog posla na treninzima i sparinzima.

Rekao mi je da uvijek odrađuje samo jake sparinge i to su vjerojatno jedni od najtežih sparinga koje sam imao u životu. Ti su me sparinzi učinili boljim. Hrgović je bio sjajan za moj napredak. Uočio sam koliko sam napredovao nakon samo dva tjedna sparinga s njim."

Babić slavio u zadnjoj borbi

"Uistinu je svestran i posjeduje visoku boksačku inteligenciju. Veseli me njegov meč protiv Duboisa jer je i on opasan boksač", dodao je Fisher.

Babić se zadnji put borio krajem ožujka kad je na priredbi Bad Blood u londonskoj O2 Areni tehničkim nokautom u šestoj rundi pobijedio Britanca Stevea Robinsona. To mu je bila prva borba nakon što je prošle godine izgubio od Lukasza Rozanskog u meču za WBC-ovu titulu u bridger kategoriji.

Taj poraz mu je i dalje jedini u karijeri. Nakon njega je promijenio trenera i prepustio se u ruke Irca Paschala Collinsa. Babić je sada ukupno na omjeru 12-1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.