Eredivisie

Sljedeći Rijekin europski protivnik poražen u prvenstvu uz dva crvena kartona

Foto: EPA

NOGOMETAŠI AZ Alkmaara poraženi su na domaćem terenu u 11. kolu nizozemske Eredivisie od Groningena rezultatom 1:2.

Sljedeći Rijekin protivnik u Europa ligi je poveo golom kapetana Teuna Koopmeinersa glavom nakon kornera. Lopta je ubačena na drugu vratnicu s koje je Bruno Martins Indi također glavom loptu vratio u sredinu kaznenog prostora.

El Messaoudi je zabio dva gola za goste u pet minuta

Prvi problemi za domaće su se pojavili u 57. minuti kada je Fredrik Midtsjø dobio drugi žuti karton. Samo 12 minuta kasnije to je kaznio Ahmed El Messaoudi predivnim pogotkom s otprilike 20 metara od gola AZ-a. Nakon kratko izvedenog kornera El Messaoudi se izborio za poziciju i lijepo pogodio.

Njegov drugi pogodak u 74. minuti nije bio ništa lošiji. Pogodio je opet izvan 16 metara nakon lijepe akcije gostujućih nogometaša.

Do kraja su pocrvenila još dva igrača

Do kraja je još Bruno Martins Indi dobio dva žuta kartona u sedam minuta te je bio primoran na raniji odlazak u svlačionicu u 85. minuti. Deset minuta kasnije izravni crveni karton dobio je Mo El Hankouri iz redova Groningena zbog nasilnog ponašanja.

AZ je trenutno osmi sastav na prvenstvenoj ljestvici sa 17 osvojenih bodova. Podsjetimo, nizozemski klub je u subotu iznenađujuće smijenio trenera Arnea Slota zbog medijskih napisa kako će na kraju sezone preuzeti Feyenoord.

Rijeka na Rujevici dočekuje AZ od 18:55 u posljednjem kolu grupne faze ovogodišnjeg natjecanja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.