Sljeme vraćeno u kalendar Svjetskog skijaškog kupa. Pavlek: Sve ovisi o žičari

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U ZAGREBAČKOM hotelu Zonar održan je Media Day, konferencija za medije i druženje s hrvatskim alpskim skijaškim reprezentativcima uoči početka nove skijaške sezone. Prošlu sezonu hrvatski skijaši odradili su sjajno i sa samo pet natjecatelja završili među Top 10 skijaških nacija u Svjetskom kupu. Ukupno su osvojili 1428 bodova uz šest postolja, što je bila ekipno jedna od uspješnijih sezona u povijesti hrvatskog skijanja.

U kalendaru FIS Svjetskog kupa za sezonu 2024/25. na rasporedu je 37 utrka za žene (od čega 20 utrka tehničkih i 17 brzih disciplina), te 38 utrka za skijaše (21 tehničkih i 17 brzih disciplina). Hrvatski reprezentativci nastupat će u Svjetskom kupu i na Svjetskom prvenstvu isključivo na utrkama tehničkih disciplina.

Skijaši su spremni

Direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija i ski poola Vedran Pavlek je naglasio kako su hrvatski reprezentativci dobro odradili pripreme. "Veseli me da su naši reprezentativci ponovo dobro odradili pripreme i, što je vrlo važno, bez ozljeda te da nastavljamo raditi s odličnom ekipom trenera, servisera, fizioterapeuta, pratećeg osoblja, koju smo zajedno s natjecateljima dugo stvarali i u kojoj vlada odlična radna atmosfera i timski duh", rekao je pa dodao:

"Uz utrke FIS Svjetskog kupa, u ovoj sezoni će fokus biti i na utrkama FIS Svjetskog prvenstva, a kao ciljeve zadali smo si nastavak ostvarivanja što boljih rezultata, osvajanje postolja, ali i pobjeda, za što čvrsto vjerujem da su naše skijašice i skijaši spremni, ali i konkurencija u samom vrhu je vrlo jaka."

Ne vjeruje u dobar rasplet

Dotaknuo se Pavlek i teme Snježne kraljice, utrke koja je prošle godine ukinuta i maknuta iz kalendara Svjetskog kupa. Glavnu prepreku za održavanje utrke predstavlja pokvarena zagrebačka žičara čiji se popravak dugo čeka.

"Krajem srpnja raspisan je natječaj, krajem kolovoza je završen i još uvijek se čeka odabir izvođača. Sve ide jako sporo i nemamo druge nego čekati", rekao je Pavlek pa dodao je FIS predstavio skice kalendara za sljedeće dvije godine:

"U njima su i sljemenske utrke, i to u za nas povoljnijem terminu, krajem siječnja. A to hoće li se održati ili ne ovisi o žičari. Ona nije bitna samo za utrku, nego i za pripreme natjecatelja, skijaških klubova, ali i za skijanje građana. Ako se ovako nastavi, ne vjerujem da će žičara biti spremna za sezonu 2025./2026.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.