Slovaci: Divlji Talijan urlao je i nogom udarao sjedalo u bijesu. Nije smislio ništa

Foto: Luka Mladinić/PIXSELL

HAJDUK i Ružomberok odigrali su 0:0 u prvoj utakmici trećeg kvalifikacijskog kola Konferencijske lige odigrane u Slovačkoj. Uzvrat je za sedam dana na Poljudu. Momčad trenera Gennara Gattusa, ako prođe Ružomberok, u play-offu Konferencijske lige igrat će protiv pobjednika iz dvomeča armenskog Noaha i grčkog AEK-a. Noah je u prvom susretu na domaćem terenu slavio s 3:1.

Bila je to blijeda predstava Hajduka koji je uputio ukupno četiri udarca na gol od čega jedan u okvir, a poništen mu je gol Rokasa Pukštasa u 30. minuti zbog zaleđa. Nisu se ni domaćini previše iskazali te su također uputili četiri udarca na gol. Hajduk je većinom imao kontrolu, ali je u napadačkom dijelu bio bezopasan dok je u obrambenoj fazi dozvolio jednu veliku priliku koju su domaćini propustili u 17. minuti kada je kapetan Ružomberoka Martin Chrien iz voleja prebacio skoro prazan gol.

Slovački mediji su iznenađeni blijedim Hajdukom

U slovačkim medijima prevladava prije svega iznenađenje budući da su uoči utakmice smatrali da je Hajduk veliki favorit u ovoj utakmici. Ističu da je domaćin odigrao odličnu timsku utakmicu i vjeruju da imaju šanse za prolazak u uzvratu na Poljudu. Lokalni portal ruzomberskyhlas.sk ima naslov "Puna kuća, rezultat koji obećava. Splitski Hajduk nije siguran u prolazak. Ni slučajno".

U tekstu navode: "Ružomberočani su pred prepunim gledalištem odigrali požrtvovno, iako u početku previše oprezno. Poznatom suparniku praktički nisu ništa dopustili. Kapetan Chrien imao je golemu priliku u prvom poluvremenu, ali je kriminalno oklijevao pred praznim golom na rubu malog prostora. Splićanima nisu pomogle ni zvijezde poput Perišića ili Rakitića. 

Ružomberočani sigurno nisu razočarali, borili su se, pokazali odgovornu igru ​​u obrani i nisu primili gol. Držali su protivničke zvijezde podalje. Podsjećamo samo da je momčad splitskog Hajduka teška više od 50 milijuna eura, dok Ruža vrijedi tek manje od 7 milijuna eura. Čak i imajući tu činjenicu na umu, ovo je vrlo dobar i obećavajući rezultat za uzvrat."

"Hajduk je bio nervozni favorit"

Portal dennikn.sk ima istaknut naslov "Hajduk je bio nervozni favorit", a u tekstu navode: "Hrvatski klub došao je u Slovačku kao favorit, ali nije uspio ostvariti nikakav učinak. U četvrtak su u Ružomberok stigla velika nogometna imena poput Gennara Gattusa (46 godina), Ivana Rakitića (36) i Ivana Perišića (35).

No, nije to bio egzibicijski dvoboj. Sva trojica su utakmicu u Ružomberoku započela na klupi, a zvijezde nisu puno pomogle. Splitski Hajduk u Ružomberoku nije djelovao kao jaki favorit, već više kao klupko živaca."

"Divlji Talijan urlao je i nogom udarao sjedalo u bijesu. Nije smislio ništa protiv Ružomberoka"

Sportovy.cas.sk je u izvještaju s utakmice napisao naslov "Ružomberok se nije bojao hrvatskog velikana: Splićanima nisu pomogli ni zvjezdani viceprvaci svijeta", a portal Sportnet.sme.sk se koncentrirao na Gattusa i njegov ispad ljutnje u sudačkoj nadoknadi navodeći naslov "Divlji Talijan urlao je i nogom udarao sjedalo u bijesu. Nije smislio ništa protiv Ružomberoka".

U tekstu navode: "Privlačio je najviše pažnje, čak i kad nije igrao. Trener splitskog Hajduka Gennaro Gattuso trčao je po bočnoj liniji kao lav u kavezu. Silovito je gestikulirao i doslovno urlao na svoje igrače. Stadion u Ružomberoku bio je pun (gotovo 5 tisuća ljudi), ali Gattuso se čuo preko televizijskih mikrofona.

Vrhunac ponašanja došao je u završnici utakmice. Jedan od članova njegovog tima u nevjerici se uhvatio za glavu nakon jedne Gattusove geste. Trener splitskog Hajduka odmah se okrenuo, potrčao i udario nogom sjedalo na klupi. Favorit nije pokazao ništa. Gattuso je na raspolaganju imao momčad vrijednu pedesetak milijuna eura, što je oko sedam puta više od Ružomberokove. Ali ništa nije smislio."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.