Slovaci likuju: Izbacili smo Hajduk iz Europe zbog igre koja se zove footgolf

Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell

HAJDUK je ispao iz Europe. U uzvratnoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu na Poljudu je izgubio 1:0 od slovačkog Ružomberoka te tako ostao bez četvrtog pretkola nakon što je u prvom susretu bilo 0:0. Momčadi Gennara Gattusa presudio je rani autogol Zvonimira Šarlije.

Ružomberok je Europu izborio osvajanjem slovačkog kupa i riječ je o momčadi koja je prošle sezone završila na petom mjestu tamošnjeg prvenstva. Slovački mediji nakon utakmice pišu o senzaciji. Šport.sk je izašao s naslovom: "Senzacija Ružomberoka u Hrvatskoj! Opet nisu zabili, ali su uspjeli proći."

Hajdukov autogol nakon kornera

U tekstu se nastavlja: "Kako je vrijeme odmicalo, rasla je nervoza favoriziranih Hrvata. Ružomberok je obrambeno djelovao kompaktno, a domaćin je uzalud tražio recept za izjednačenje. Hajdukovi igrači su nekoliko puta padali u šesnaestercu, no talijanski sudac Pairreto nije ništa svirao. Favorit iz ovog dvoboja ispao je bez zabijenog gola i najesen neće igrati u Europi."

Sportnet.sme.sk se bavi pobjedničkim pogotkom Ružomberoka. Podsjetimo, Hajduk je doživio šok već u sedmoj minuti, kada je autogolom Zvonimira Šarlije dopao u zaostatak. Stoper Hajduka nespretno je reagirao pred golom nakon jednog ubačaja iz kornera te je u namjeri da očisti opasnost zakucao loptu u vlastitu mrežu.

Footgolf je pomogao Slovacima. Što je to?

Korner za Slovake prethodno je izveo Samuel Lavrinčik, 23-godišnji veznjak. Nakon utakmice je rekao: "Vježbamo prekide. Ovo ljeto sam često igrao footgolf pa vjerojatno zbog toga šaljem lopte iz kornera kamo želim", rekao je junak Ružomberoka koji je natjerao Šarliju na autogol.

Footgolf je novi sport i posebno je popularan posljednjih godina. Igra se na golf terenu s posebno izrađenim rupama na nešto manjim udaljenostima od onih u golfu. Umjesto golf palice, lopta se udara nogom, no principi i tehnika tu se preklapaju s golfom. Potrebno je odmjeriti snagu udarca, uputiti loptu u pravom smjeru, a teren, vjetar i drugi faktori okoline i u footgolfu igraju veliku ulogu. Rupa je dubine 30 cm i 53 cm široka.

U analizi se nastavlja:

"Momčad čija se vrijednost računa u desecima milijuna eura polomila je zube nad ambicioznom momčadi iz Liptova. Danas su izgubili od momčadi koja bi se borila za ostanak u prvoj hrvatskoj ligi, kako je rekao stručnjak i nogometni trener Samir Toplak za Maxsport televiziju."

Spomenut je i Hajdukov trener Gennaro Gattuso: "Majica mu je bila znojna, kao da je igrao. Gattuso je trčao duž aut-linije i bio frustriran učinkom svojih štićenika. Momčad predvođena talijanskim nogometnim velikanom, čija je ukupna vrijednost 50 milijuna eura, nije bila dovoljno jaka za izbacivanje osvajača Slovačkog kupa."

"U 360 minuta nisu zabili nijedan gol. Takvi su otišli Hajduku"

Trener Ružomberoka Ondrej Smetana je rekao: "Kada smo došli u svlačionicu prije utakmice, bilo je kao u sauni." Do jučerašnje utakmice Ružomberok četiri europske utakmice u nizu nije zabio gol. Podsjetimo, Slovaci su izbacili kazahstanski Tobom ukupnom pobjedom 5:3 u prvom pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu.

Prvu utakmicu dobili su 5:2 na svojem terenu, a u gostima su poraženi 1:0. Potom su ispali od turskog Trabzonspora, koji je pobijedio 2:0 i 1:0. Nakon toga Slovaci su dočekali Hajduk i na domaćem terenu remizirali, da bi jučer na Poljudu pobijedili 1:0 autogolom. 

"Odigrali su četiri europske utakmice, ukupno 360 minuta, a nisu zabili nijedan gol. U takvom negativnom tonu otputovali su na uzvratnu utakmicu u Split. No nakon sedam minuta su zabili. Nije im trebao ni udarac na gol. Hajdukov stoper Zvonimir Šarlija zakucao je loptu u vlastitu mrežu nakon udarca iz kuta Samuela Lavričika." U play-offu će Ružomberok igrati protiv Noe iz Armenije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.