Slovački izbornik: Osjećam ponos, moji igrači bili su fantastični

Foto: EPA

ENGLESKA je u nevjerojatnoj utakmici osmine finala Europskog prvenstva pobijedila Slovačku 2:1 i plasirala se u četvrtfinale u kojem će igrati protiv Švicarske. Slovačka je povela golom Ivana Schranza u 25. minuti i vodila je sve do nadoknade. No, onda je u četvrtoj minuti dodatka Jude Bellingham škaricama izjednačio, a u prvoj minuti produžetka Harry Kane zabio za veliki preokret.

Više od 90 minuta Engleska je igrala grozno. Momčad Garetha Southgatea igrala je sporo, bezidejno i takvim pristupom kao da je i iznenadila same Slovake, koji su vjerojatno očekivali presing velikog favorita od prve minute. Engleski mediji slave "zlatnog dečka" Bellinghama koji je spasio ekipu, dok Slovaci tuguju.

"Osjećam ponos, odligrali smo veliku utakmicu protiv klasnog protivnika koji je jedan od favorita za naslov. Engleskoj smo dopustili vrlo malo i umalo smo prošli. Nažalost, na kraju nismo uspjeli iako smo u produžetku pola vremena proveli u suparničkoj polovici. Primili smo pogodak sa samo nekoliko sekundi do kraja i to od igrača madridskog Reala kojemu je dovoljno nekoliko centimetara da te kazni. Igračima sam rekao kako su odradili odličan posao, bili su fantastični", prokomentirao je slovački izbornik Francesco Calzona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.