VIDEO Slovenac i Srbin briljirali u jednoj od najspektakularnijih utakmica nove LP

Foto: EPA

JUVENTUS je pobijedio 3:2 kod RB Leipziga u drugom kolu Lige prvaka. Bila je to jedna od najspektakularnijih utakmica u novom formatu. Talijani su već u prvih 12 minuta doživjeli velike pehove. U šestoj minuti ozlijedio im se najbolji stoper Bremer, umjesto kojeg je ušao Federico Gatti.

Talijanima je sve krenulo naopako

Šest minuta zatim Juventus ostaje i bez desnog krila Nice Gonzaleza, kojeg mijenja Francisco Conceicao. Međutim, momčad Thiaga Motte nastavlja s posjedom i većim brojem dodavanja i stvara neke polušanse. Nakon jedne od takvih u 30. minuti Nijemci rade kontru iz koje Luis Openda sjajno proigrava Benjamina Šeška, a Slovenac fantastičnom završnicom zakucava za vodstvo 1:0.

U drugom poluvremenu Juventus podiže nivo igre, za što mu nagrada stiže u obliku gola Dušana Vlahovića. Andrea Cambiaso ubacio je s lijeve strane, a srpski centarfor snalažljivo ispred stopera ubacuje loptu u mrežu za 1:1. Prethodno je Juventus imao šansu preko Teuna Koopmeinersa, no ta je lopta završila na vratnici Petara Gulácsija.

Leipzig je imao vodstvo i igrača više

Bio je to period Juveove dominacije, no u 59. minuti njegov vratar Michele Di Gregorio istrčava iz svog kaznenog prostora, dira loptu rukom i dobiva crveni karton. Juventusov trener Motta vadi ofenzivca Kenana Yildiza i uvodi rezervnog vratara Mattiju Perina, potom vadi desnog beka Nicola Savonu te uvodi veznjaka Douglasa Luiza.

Iz slobodnog udarca Leipziga lopta potom u ruku pogađa baš Luiza, a sudac Francois Letexier svira kazneni udarac nakon pregleda VAR-snimke. Precizan s bijele točke bio je Šeško za 2:1 RB Leipziga. Činilo se kako Nijemci imaju sve pod kontrolom, no Juventus i dalje nastavlja s posjedom i napadima.

Fantastični Vlahović 

U 68. minuti fantastični Vlahović iz daljine prekrasno pogađa za izjednačenje, a Francisco Conceicao u 82. minuti majstorskim solo-prodorom izbacuje obranu Leipziga i zabija za potpuni preokret talijanskog kluba.

Leipzig je do kraja pogodio vratnicu te imao šansu preko Willija Orbana u posljednjim sekundama, no Juventus se uspio obraniti i hrabrim pristupom odnijeti pobjedu uz atraktivnu igru, koju smo najavili prije mjesec dana. Nakon dva kola Leipzig ima dva poraza, a Juventus isto toliko pobjeda. U sljedećem kolu Nijemci dočekuju Liverpool, a Juventus Stuttgart.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.